23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalStatele Unite anunță că nu vor relaxa regimul sancțiunilor aplicate Rusiei

Statele Unite anunță că nu vor relaxa regimul sancțiunilor aplicate Rusiei

Statele Unite și aliații lor nu intenționează să slăbească sancțiunile împotriva Rusiei impuse în legătură cu situația din Ucraina și din jurul Crimeei. Acest lucru a fost declarat de ambasadorul SUA în Federația Rusă John Sullivan într-un interviu acordat canalului TV Dozhd .

“Nu vom ușura sancțiunile, în niciun caz, nici Statele Unite, nici aliații și partenerii noștri nu intenționează să slăbească sancțiunile impuse ca urmare a acestor evenimente”, a spus el.

Sullivan a adăugat, de asemenea, că problema acțiunilor din Ucraina rămâne o prioritate pentru administrația americană. “Atât puterea executivă, cât și Congresul au declarat în mod constant că este inadmisibilă schimbarea frontierelor fără respectarea legii”, a spus el.

Anexarea forțată a Crimeei de către Rusia a început să fie sancționată concret de către SUA și UE din martie 2014. Primul val de sancțiuni individuale a vizat reprezentanți ai conducerii Crimeii în sine, precum și un număr limitat de ruși care, potrivit Occidentului, au fost legați de evenimentele din Crimeea. 

Apoi, aceste sancțiuni au fost extinse în mod repetat sub încercându-se influențarea Rusia în legătură cu evenimentele din Donbass, și au fost extinse la sectoarele bancar și industrial ale economiei rusești.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă