Socialism și consecințe la Berlin: polițiștii germani fug din Capitală, din cauza administrației

În timp ce între 2010 și 2020, în medie între 60 și 100 de polițiști au solicitat, anual, să fie mutați în alte orașe, anul acesta numărul ofițerilor care doresc să părăsească capitala Germaniei a depășit deja plafonul de 150.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 05.06.2021 - 23:00

Berlinul are cele mai multe proteste organizate în capitalele europene și una dintre cele mai răspândite crime organizate. Cu toate astea, salariul de bază al polițiștilor este unul dintre cele mai mici din toată Germania. În plus, administrația orașului, una socialistă, în care social-democrații sunt coalizați cu o majoritate ecologistă neo-liberală, face și mai dificilă munca poliției. În ultimii douăzeci de ani, numărul personalului din poliția berlineză a scăzut de la 18.000 la mai puțin de 16.000, în timp ce numărul infracțiunilor raportate în Berlin s-a dublat, potrivit unui raport al sindicatului german de poliție, GdP.

Doar până la jumătatea acestui an 150 de polițiști au cerut să fie transferați din Berlin, în timp ce, în alți ani, numărul solicitărilor de acest gen varia între 60 și maxim 100 anual.

Rata impresionantă a emigrației se datorează faptului că salariul de bază al poliției din Berlin este printre cele mai mici din Germania, în timp ce doar în 2020, în ciuda interdicțiilor asupra virusului corona, au existat peste 5.100 de proteste pe străzile capitalei, a purtătorul de cuvânt al sindicatului polițiștilor.

Municipalitatea socialistă a Berlinului lucrează, de asemenea, pasiv împotriva poliției, spun sindicaliștii, adoptând decizii liberale, cum ar fi permiterea demonstrațiilor locale în ciuda restricțiilor sociale impuse la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

Experții spun că în prezent nu mai puțin de 3.000 de polițiști lipsesc din sistem, una dintre consecințele acestei politici defectuoase fiind, de exemplu, faptul că polițiștii din forțele de ordine publică sunt din ce în ce mai chemați să lucreze în zilele libere sau li se spune telefonic la ora opt seara că a doua zi serviciul nu începe la 12, dar la șase dimineața.

Comentarii