Siria, militar turc, ucis într-un atac în provincia Idlib

Un soldat turc a fost ucis şi cinci răniţi luni într-un atac cu rachetă şi obuze în timp ce forţe turce instalau un post militar în provincia siriană Idlib, au anunţat marţi forţele armate turce, relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.02.2018 - 09:30

Forţele turce au ripostat cu focuri de armă, notează sursa citată, fără a preciza cine erau militanţii care au lansat atacul. Un civil membru al contingentului turc a fost de asemenea rănit în atac.

Armata turcă a început luni instalarea unui nou post de observare în provincia Idlib (nord-vestul Siriei), în una dintre zonele de detensionare decise în cadrul procesului de la Astana, a anunţat Statul Major turc, citat de AFP.

Trupele turce au început lucrările pentru instalarea acestui post de observare în sectorul Sheikh Issa din provincia Idlib, ultima care scapă complet controlului puterii de la Damasc şi care este ocupată de gruparea Hay'at Tahrir al-Sham, fostul Front al Nusra, dominată de fosta ramură locală a Al Qaida, precum şi de câteva grupări rebele, potrivit Agerpres.

Comentarii