16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalSingura femeie din cursa pentru Casa Albă renunță la scrutinul prezidențial

Singura femeie din cursa pentru Casa Albă renunță la scrutinul prezidențial

Senatoarea de Massachusetts, care şi-a axat campania electorală pe angajamentul combaterii corupţiei la Washington, urmează să îşi anunţe echipa că se retrage din cursa electorală, potrivit Știripesurse.ro.

Senatoarea progresistă în vârstă de 70 de ani, care candida pe o platformă anticorupţie, a urcat până pe primul loc în sondaje în toamna trecută, după care a înregistrat o cădere.

Elizabeth Warren s-a clasat pe locul al treilea în scrutinul din Iowa, iar în statele New Hampshire şi Nevada a fost pe locul al patrulea. În Carolina de Sud a obţinut locul cinci.

Elizabeth Warren nu a câştigat în niciunul din cele în jur de 20 de state în care democraţii au organizat până acum alegeri primare. Ea a suferit înfrângeri umilitoare mai ales în Massachusetts, statul pe care îl reprezintă în Senatul american, şi în Oklahoma, unde a crescut.

Potrivit CNN, Elizabeth Warren urmează să facă o declaraţie de presă de la locuinţa sa din Cambridge, Massachusetts.

Ea rămăsese singura femeie printre favoriţii la învestitura democrată.

Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, s-a retras, miercuri, din scrutinul organizat de Partidul Democrat şi a anunţat că îl susţine pe fostul vicepreședinte Joseph Biden.

Fostul vicepreşedinte Joseph Biden şi senatorul Bernie Sanders dispută poziţia de candidat al Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA. Bernie Sanders a declarat că a discutat miercuri cu Elizabeth Warren, dar nu a oferit detalii despre conţinutul conversaţiei.

Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Max Verstappen, de neoprit! Olandezul s-a impus în Marele Premiu al Chinei

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Chinei, desfășurat duminică la Shanghai, a cincea etapă a Campionatului mondial de Formula...

Zelenski mulțumește SUA pentru ajutorul de 89 de miliarde de euro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și alți lideri europeni au mulțumit SUA pentru adoptarea unui proiect de lege de ajutor vital de 89 de miliarde...
Ultima oră
Pe aceeași temă