Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Serbia și Kosovo au acceptat să reia discuțiile pentru încheierea conflictului

Serbia şi Kosovo au acceptat, la Berlin, să reia negocierile destinate soluţionării conflictului, într-o întâlnire prevăzută să aibă loc la Paris, la începutul lunii iulie sub, egida franco-germană.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2019 - 10:33

Un comunicat al executivului german dat publicităţii luni seara a informat despre această decizie la care s-a ajuns în urma summitului regional găzduit de Berlin la iniţiativa cancelarului german Angela Merkel şi a preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Conform sursei citate de dpa, cele două părţi au fost de acord să continue eforturile de implementare a acordurilor şi s-au angajat să joace un rol constructiv în negocierile mediate de şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini. Dialogul Belgrad-Priştina, facilitat de UE, nu s-a mai realizat de anul trecut, după ce Serbia a blocat admiterea Kosovo în Interpol, iar Kosovo a răspuns prin creşterea cu 100% a taxelor vamale impuse produselor provenind din Serbia.

La reuniunea din capitala Germaniei au participat şefi de stat şi de guvern din Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Slovenia.

Potrivit unor surse de la Palatul Elysée, Franţa doreşte să îşi sporească influenţa în regiunea Balcanilor de Vest. Preşedintele Emmanuel Macron intenţionează, de altfel, să efectueze o vizită la Belgrad în cursul acestui an. Vizita prevăzută pentru decembrie 2018 a fost anulată din cauza crizei provocate de "vestele galbene". 

Comentarii