13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSentință dură pentru fostul lider al sârbilor bosniaci Ratko Mladici

Sentință dură pentru fostul lider al sârbilor bosniaci Ratko Mladici

“Camera de Apel confirmă sentinţa de închisoare pe viaţă în cazul lui Ratko Mladici”, a anunţat, într-un comunicat, Tribunalul Penal Internaţional, cu sediul la Haga.

Ratko Mladici contestase condamnarea la închisoare pe viaţă pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în timpul Războiului din Bosnia, în perioada 1992-1995.

Ratko Mladici, un fost general în vârstă de 79 de ani, este considerat de Tribunalul Penal Internaţional ca fiind responsabil pentru asediul oraşului Sarajevo şi pentru masacrul de la Srebreniţa.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Viktor Orban caută prieteni secesioniști în Republica Srpska din Bosnia și Herțegovina - Mediamon.ro

    […] săptămână că Bosnia se confruntă cu „cea mai mare ameninţare existenţială” de la sfârşitul războiului civil din 1992-1995 dintre sârbi, croaţi şi musulmani, care s-a încheiat cu un acord de pace prin care Bosnia a […]