Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Secretarul general al NATO: Germania trebuie să continue să îşi mărească bugetul pentru apărare

Germania trebuie să continue majorarea bugetului pentru apărare, consideră Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, după ce un document al guvernului german a arătat că veniturile din taxe vor creşte într-un ritm mai scăzut decât cel aşteptat, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

06.02.2019 - 17:53

Germania a început o majorare a bugetului pentru apărare şi trebuie să continue pe acest drum, consideră Stoltenberg, el făcând aceste afirmaţii pentru ziarul Funke.
 
„Înţeleg că nu este uşor şi că statele preferă să investească în sănătate, educaţie sau infrastructură, însă trebuie să investim mai mult în securitate, dacă lumea va deveni mai nesigură”, a precizat Stoltenberg.
 
Guvernul german a asigurat NATO că îşi va respecta angajamentul de a creşte cheltuielile pentru apărare până la 1,5% din PIB până în 2024, conform unei surse din serviciile de securitate germane.
 
Germania a anunţat marţi că va investi în total 110 milioane de euro până în 2021 pentru a-şi îmbunătăţi bazele militare din Lituania.
 
Berlinul coordonează peste 1.200 de soldaţi NATO din 10 ţări, trimişi în Lituania acum doi ani ca parte din eforturile Alianţei de a-şi consolida poziţia faţă de Rusia în Europa de Est după anexarea Crimeei de către Moscova.

Comentarii

loading...