23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăInternaționalSe dă startul Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF 2011

Se dă startul Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF 2011

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF 2011 se desfăşoară în perioada 17-20 noiembrie la Cinematograful Scala. Aflat doar la cea de-a doua ediţie, Festivalul se poate lăuda deja cu realizarea a trei parteneriate unice în România, cu trei dintre cele mai importante festivaluri internaţionale din sfera cinema-ului de avangardă şi a artelor vizuale: Quinzaine des realisateurs, secţiune a Festivalui de la Cannes, Festivalul de Film de la Oberhausen şi cel mai vechi şi renumit festival de scurtmetraj din ţările nordice, Festivalul de scurtmetraj de la Tampere.

Joi, 17 noiembrie, ora 20.00, la Sala Polivalentă Festivalul prezintă în deschidere, în premieră în România, un spectacol audi-vizual creat de Peter Greenaway, „Live Cinema VJ Performance – Lupercyclopedia”. Prin intermediul unui sistem VJ special conceput (o plasmă cu touch-screen), Greenaway combină imagistica sa avangardistă cu soundtrack-ul experimental al artistului olandez Huibert Boon, proiectând simultan pe cinci ecrane de mari dimensiuni şi mixând „în direct” imagini din creaţia sa multimedia „Tulse Luper Suitcases”. Greenaway, „tătucul” genului, oferă spectatorului o experienţă absolut nouă. În plus, amenajarea spaţiului plasează cabinele VJ-ului/regizor şi DJ-ului în centrul sălii, astfel încât spectatorii se pot plimba în jurul lor şi pot privi cele cinci ecrane din orice unghi doresc.

Şi acesta este doar începutul festivalului. El continuă la Cinematograful Scala cu proiecţii de excepţie care au rulat la cele trei festivaluri cu care BIEFF a realizat parteneriate.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...
Ultima oră
Pe aceeași temă