17.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăInternaționalSchwartzenberg: Odată cu vânzarea Realitatea, SOV şi-a recuperat investiţia

Schwartzenberg: Odată cu vânzarea Realitatea, SOV şi-a recuperat investiţia

„Din acest moment, tatăl meu, Sorin Ovidiu Vîntu, nu mai este asociat în această afacere„, a spus fiica omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Copiii lui SOV au declarat că ei au vândut toate acţiunile pe care tatăl lor le deţinea în cadrul trustului Realitatea Media.

Sorin Ovidiu Vîntu „a creat o afacere solidă, care ne-a adus numai probleme”, a subliniat fiica omului de afaceri.

Elan Schwartzenberg a spus că le mulţumeşte tuturor celor care au investit în Realitatea.

„Sunt om de afaceri. Această afacere este, poate, pentru mine, cea mai importantă afacere pe care am făcut-o vreodată.”, a declarat Schwartenberg.

„Nu mă pricep la mass-media, dar îi admir pe cei care o fac, pe Sebi Ghiţă – doar cuvinte de laudă despre iniţiativa domniei sale”.

„Doresc ca Realitatea să fie un fel de CNN local„, a mai spus noul patron al televiziunii Realitatea.

A cumpărat 90% din pachetul acţiunilor trustului Realitatea, însă preţul este confidenţial, a menţionat omul de afaceri. Totuşi, el a spus că Sorin Ovidiu Vîntu şi-a recuperat investiţia. Contactat telefonic, Sebastian Ghita nu a vrut sa comenteze declaratiile lui Schwartenberg.

El a anunţat că a cumpărat acţiunile cu tot cu contractul de management încheiat cu Sebastian Ghiţă, pe care îl respectă pentru banii investiţi la Realitatea TV.

Afacerea dintre cei doi a fost parafată miercuri seara, după o negociere de câteva săptămâni.

În octombrie 2010, Realitatea Media a încheiat un contract de management cu ASESOFT, controlat de Sebastian Ghiţă, pe o perioadă de 5 ani.

Asesoft l-a numit pe Sebastian Ghiţă manager general. Prima infuzie de capital al ASESOFT la Realitatea a fost plata salariilor restante (pe aproape un an) de circa 4-5 milioane de euro şi plata unei părţi din datoriile acumulate de circa 2-3 milioane de euro. Până în prezent, Ghiţă a pompat în Realitatea TV circa 12 milioane de euro, spun surse apropiate ASESOFT, care ne-au relatat conţinutul conflictului Vîntu-Ghiţă.

Conflictul ar fi pornit de la bani. Ghiţă a refuzat să achiziţioneze, spre exemplu, decoruri de 100.000 de euro de la firmele apropiate lui Vîntu deoarece puteau fi achiziţionate cu 30-40.000 de euro de la alte firme. Cu alte cuvinte, Ghiţă a refuzat să facă achiziţii la preţuri exorbitante şi să alimenteze conturi. Vîntu ar fi vrut să rezilieze contractul cu Ghiţă ( pe care l-a luat doar pentru a-l stoarce de bani, spun surse ASESOFT), dar nu putea deoarece o clauză contractuală prevede că trebuie să-i plătească lui Ghiţă dublul sumei investite până la momentul rezilierii (până acum 24 de milioane de euro).

 

 

Cele mai citite

Barcelona ar putea reveni pe Camp Nou în decembrie!

Barcelona s-ar putea întoarce pe noul stadion Spotify Camp Nou încă din luna decembrie, dacă planul președintelui Joan Laporta va fi aprobat de Adunarea...

Horoscop 9 octombrie 2024. Momentul perfect pentru berbeci ca să-și ajusteze planurile

Horoscop 9 octombrie. Bine ați venit în universul fascinant al horoscopului, unde stelele și planetele își unesc forțele pentru a ne oferi o privire...

Jens Stoltenberg a devenit preşedinte al Conferinţei de Securitate de la Munchen

Jens Stoltenberg, fost secretar general al NATO, a fost numit oficial la conducerea Conferinței de Securitate de la Mynchen, unul dintre cele mai importante...
Ultima oră
Pe aceeași temă