Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iulian Budușan

Actualizat: 26.09.2018 - 10:18

Scandal între Qulacomm și Apple

Iulian Budușan

Actualizat: 26.09.2018 - 10:18

Acuzaţia, înregistrată marţi la un tribunal din San Diego, este cel mai recent atac într-un conflict referitor la brevete dintre cei doi giganţi ai sectorului tehnologic.

Într-un proces intentat în noiembrie 2017, Qualcomm a acuzat Apple de utilizarea în mod nepotrivit a software-ului său, pentru a împărtăţi informaţii referitoare la cipurile sale cu ingineri ai Intel.

Qualcomm a continuat acuzaţiile, afirmând marţi că Apple i-a furat secrete comerciale, în cadrul unei campanii neglijente, nepotrivite şi înşelătoare, derulate pe parcursul mai multor ani, cu scopul de a îmbunătăţi cipurile rivale şi a devia în cele din urmă afacerile Qualcomm bazate pe Apple către Intel.

Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze, ca şi cei ai Intel, care nu sunt parte în proces.

Apple, cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume, utiliza anterior cipurile pentru modem ale Qualcomm în componenţa iPhone-urilor, care permiteau conectarea telefoanelor la reţelele wireless.

Începând cu iPhone 7, lansat în 2016, Apple a folosit cipuri pentru modem ale Intel, pentru unele modele.

Apple a respins acuzaţiile Qualcomm. Luna trecută, Apple a acuzat Qualcomm că a refuzat să răspundă ce informaţii confidenţiale a transmis în mod incorect Intel. Apple a mai acuzat că a dat Qualcomm posibilitatea de a verifica faptul că softul său a fost utilizat corect.

Disputa, care are loc la un tribunal din San Diego, este doar o componentă a unui conflict juridic amplu, în care Apple acuză Qualcomm de practici incorecte de licenţiere a brevetelor. Qualcomm, cel mai mare producător de cipuri din lume, a acuzat în schimb Apple de încălcarea brevetelor.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine