5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăInternaționalSatul-instalaţie de la marginea Cârţișoarei, Sibiu

Satul-instalaţie de la marginea Cârţișoarei, Sibiu

Cea de-a doua ediţie a evenimentului independent bienal CUCA, organizat de Fundația DALA, va avea loc între 19 și 21 august, în localitatea Cârțișoara din județul Sibiu. Aici sunt așteptaţi muzicieni și artiști rezidenți care își vor desfășura activitatea în ateliere performative.

Având o structură tridimensio­nală, alcătuită dintr-un grup de artiști aflați în rezidență care vor explora, cerceta și lucra in situ, o serie de ateliere performative și o listă polisemantică de muzicieni, CUCA 2016 mizează pe experiența unică a unei interacțiuni relaxate și avansate într-un spațiu utopic de la poalele Munților Făgăraș.

„Ne dorim să oferim partici­pan­ților un spațiu relaxant, în care heavy metal-ul și video ga-
ming-ul, playground-urile audio pentru copii și arta contemporană, banda desenată și field recording-ul performează și interacționează cu publicul spontan și empatic“, spun organizatorii.

Sunt așteptaţi muzicieni precum Negură Bunget, BICIKL, Balkan Taksim, Karpov Not Kasparov și alter ego-ul lor cosmic, Kepler Not Kopernikus, Somnoroase Păsărele, Autsaider, Anadolchioi, Sillyconductor și Scoro.

Sunt pregătite 11 ateliere performative, în cadrul căro­ra participanții vor putea inter­ac­ționa cu medii tradiționale și contemporane de producție. Astfel, artiștii se vor „juca“ făcând caligrafie – Synopsis, astronomie – Ia cu stele, serigrafie – Jumătatea Plină, gaming – Joystick Club, audio playground – Sgomot, bandă desenată – Kape Illustration, coacerea pâinii – Laura Jiga Iliescu, sunet – Sâmbăta Sonoră, bandă desenată – Sorina Vazelina,  sunet – Sașa-Liviu Stoianovici și Filțuială Mastăr Blastăr – Soap Art Kollectiv.

Artiștii în rezidență care vor performa la CUCA sunt Adrian Preda, Alexandru Petre, Lea Rasovzsky, Laurențiu Toma, Roberta Curcă, Suzana Dan, Casandra Vidrighin.

Tabăra de voluntari (care se desfășoară în perioada 7-24 august) participă la organizarea festivalului CUCA. Voluntarii au ca obiectiv principal transferul de cunoștințe și bune practici între profesioniștii care activează în domeniile restaurării și conservării patrimoniului cultural, arhitecturii, peisagisticii, antropologiei și artelor performative și tineri studenți sau masteranzi ai universităților și facultăților de profil din țară și străinătate. Șantierul implică lucrări de zidărie (lut, tencuieli tradiționale), tâmplărie, peisagistică și montarea scenei.

Centrul Cultural Cârțișoara este un proiect interdisciplinar, localizat în comuna din județul Sibiu și inițiat de către Fundația DALA în 2010, al cărui obiectiv principal este transferul de cunoștințe și bune practici între profesioniști care activează în domeniile arhitecturii, peisagisticii, restaurării, antropologiei și tineri studenți și/sau masteranzi ai univer­si­tă­ților și facultăților de profil din țară și din străinătate.

Pentru cei care doresc să participe la festival, prețul unui abonament, care include și loc de campare pentru cort, este de 90 de lei. Abonamentele pot fi achiziționate de pe Eventbook.ro.  

Cele mai citite

Premierul kosovar Albin Kurti atacă principalul partid politic al sârbilor din Kosovo, Lista Sârbă

Premierul kosovar Albin Kurti a criticat marţi principalul partid politic al sârbilor din Kosovo, Lista Sârbă, acuzându-l că este condus de Belgrad, într-un moment...

China va emite titluri speciale de trezorerie în valoare de 411 miliarde de dolari pentru stimularea economiei

Autoritățile chineze au anunțat că vor emite, anul viitor, titluri speciale de trezorerie în valoare de 3.000 de miliarde de yuani (411 miliarde de...

2025, un an dificil pentru recrutare: alegerea între angajați performanți și salarii mai mici

Anul 2025 se preconizează a fi unul complicat pe piața muncii, cu provocări majore pentru firmele de recrutare. Negocierea pachetelor salariale devine tot mai dificilă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă