19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalSânge și război în Fâșia Gaza și Cisiordania. Câte victime sunt în...

Sânge și război în Fâșia Gaza și Cisiordania. Câte victime sunt în urma conflictului reizbucnit

Militari israelieni au efectuat luni o operaţiune într-o tabără de refugiaţi palestinieni din oraşul Jenin, situat în Cisiordania, pentru arestarea unui palestinian suspectat că face parte din organizaţia islamistă Hamas.

Autorităţile israeliene susţin că militanţi palestinieni au deschis focul spre militarii israelieni care participau la operaţiune. Patru palestinieni au fost ucişi în schimburile de focuri, iar altul este în stare gravă, potrivit agenţiei de presă Wafa, citată de BBC News.

Pe fondul amplificării tensiunilor, militanţi palestinieni au lansat o rachetă din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian, conform cotidianului The Times of Israel.

Este prima dată când a fost lansată o rachetă din Fâşia Gaza după conflictul armat din luna mai între armata israeliană şi organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic. Racheta lansată luni a fost interceptată de sistemele antiaeriene israeliene.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...

Deciziile Fed privind dobânda de referință influențează economia globală și costurile de împrumut

Modificările recente ale ratei dobânzii de referință de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite au un impact nu doar asupra economiei americane, ci...
Ultima oră
Pe aceeași temă