20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalSalvatore Adamo concertează în România pe 10 decembrie

Salvatore Adamo concertează în România pe 10 decembrie

Pentru prima oară, fanii români au şansa să îl cunoască şi să îl asculte live pe Maestrul Salvatore Adamo în cadrul concertului programat pentru data de 10 decembrie 2011, la Sala Palatului din Bucureşti. 
  
Povestea lui Salvatore Adamo începe în 31 octombrie 1943 într-un mic orăşel sicilian numit Comiso, într-o familie de şapte fraţi şi surori. De la vârsta de patru ani, artistul împreună cu familia s-au mutat în Belgia, fiind nevoit să înveţe limba franceză – ceea ce a reprezentat un avantaj considerabil mai târziu în carieră.
 
Întrucât în perioada în care Salvatore Adamo a ajuns la majorat, în Belgia nu se acordă cetăţenie dublă, din respect pentru tatăl sau a ales să păstreze cetăţenia italiană. Ulterior, legislaţia s-a schimbat, artistul făcând demersuri pentru a obţine cetăţenia belgiană fără a renunţa la cea italiană.
  
Primul succes l-a avut in 1963 cu melodia ”Sans Toi Ma Mie”. Au urmat celebrele ”Tombe la Neige”, ”Vous Permettez Monsieur”, ”La Nuit”, ”Dolce Paola” şi multe altele.
 
Adamo cântă în nouă limbi diferite şi a reuşit de-a lungul carierei să vândă peste 100 milioane de discuri în întreaga lume.
 
Recunoaşterea uriaşului sau talent nu a venit doar de la fanii săi de pe tot mapamondul ci şi din partea Alteţei Sale, regele Albert al II-lea al Belgiei, când prin decret regal în 4 iulie 2001 i-a acordat titlul nobiliar de cavaler.
 
A susţinut numeroase concerte în Franţa, Belgia, Canada, Germania, concerte care au adunat public din toată lumea inclusiv America. 
 
Preţurile biletelor vor fi următoarele:
 –      350 lei (categoria VIP)
 –      300 lei (categoria 1)
 –      250 lei (categoria 2)
 –      200 lei (categoria 3)
 –      150 lei (categoria 4)
 –      100 lei (categoria 5)
 
Pentru cei ce îşi doresc să fredoneze celebrele melodii alături de Salvatore Adamo, biletele au fost puse în vânzare pe data de 12 iulie 2011.
 
„Salvatore Adamo” este un eveniment organizat de Project Events în colaborare cu European Event Services.

Cele mai citite

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă