13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia se teme că ar putea fi atacată nuclear de americani prin...

Rusia se teme că ar putea fi atacată nuclear de americani prin folosirea navetei spațiale X-37B

Reporterii Popular Mechanics au analizat anterior capacitățile mini-navetei americane X-37B, spunând că Pentagonul ar avea în vedere acest vehicul spațial pentru a fi folosit într-un atac nuclear împotriva Rusiei. Ruții presupun că naveta ar fi fost îmbunătățită, pentru a-i fi instalate la bord trei focoase termonucleare W80.

Într-un interviu acordat Serviciului Public de Știri, profesorul Academiei de Științe Militare, Serghei Sudakov, a remarcat probabilitatea unui astfel de scenariu și a avertizat Statele Unite cu privire la consecințele unui atac asupra Rusiei. Potrivit acestuia, Washingtonul este foarte conștient de faptul că până și un atac cu focoase cu randament redus va provoca un răspuns, în urma căruia ”omenirea se va termina”.

„Toate aceste scenarii fantastice pot fi crezute. Dar să nu vorbim despre science fiction, ci despre o atitudine reală. Astfel de articole apar cu un singur scop: să convingă populația SUA că sunt înaintea Federației Ruse în cursa înarmării. Din punctul nostru de vedere, suntem pe deplin responsabili pentru siguranța noastră “, spune Sudakov.

El a menționat că trei focoase, chiar și de putere mică, vor arunca lumea într-un conflict nuclear și vor iniția un război, deoarece toate sistemele din Rusia vor reacționa și vor efectua automat un atac nuclear real pe teritoriul SUA cu arme de mare putere.

„Dacă o țară o atacă pe alta și lansează un atac nuclear, înseamnă că întreaga omenire este pe moarte. Nu uitați că noi construim interceptori buni capabili să doboare sateliții”, a conchis profesorul.

Opinia publică americană a presupus că singura variantă în care Pentagonul ar putea să lovească neobservat Rusia va fi un atac din sud, unde sistemul de avertizare asupra atacului cu rachete (EWS) nu ar fi capabil să detecteze naveta. Față de aceste considerații, reprezentantul oficial al departamentului american de apărare, John Kirby, a spus că Pentagonul nu numește Rusia „inamic”.

Cele mai citite

Joe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri proiectul lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă