Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia: Peste 20% de reţele Wi-Fi din oraşele gazdă de la Campionatul Mondial de Fotbal, nesigure

Peste 7.000 dintre cele circa 32.000 de reţele Wi-Fi publice din oraşele care găzduiesc Campionatul Mondial de Fotbal 2018 din Rusia nu criptează traficul, iar în consecinţă utilizatorii pot avea probleme de siguranţă, atrag atenţia specialiştii Kaspersky Lab.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.06.2018 - 14:43

Concluziile companiei se bazează pe analiza conexiunilor publice de Wi-Fi din 11 oraşe gazdă ale Campionatului Mondial de Fotbal, respectiv: Saransk, Samara, Nizhny Novgorod, Kazan, Volgograd, Moscova, Ekaterinburg, Sochi, Rostov, Kaliningrad şi Sankt Petersburg.

Potrivit rezultatelor cercetării, nu toate punctele de acces wireless au algoritmi de criptare şi autentificare, iar acest lucru înseamnă ca hackerii nu trebuie decât să se afle în apropiere pentru a intercepta traficul reţelei şi a obţine informaţii confidenţiale de la utilizatorii imprudenţi sau neinformaţi.

În clasamentul oraşelor cu cel mai mare procent de reţele Wi-Fi care nu sunt sigure, primele trei locuri sunt ocupate de Sankt Petersburg (37%), Kaliningrad (35%) şi Rostov (32%).

Pe de altă parte, cele mai sigure locuri sunt în oraşe relativ mici, cum ar fi Saransk, cu doar 10% dintre conexiunile Wi-Fi deschise vulnerabile, şi Samara (17%). La nivel general, aproape două treimi dintre toate reţelele wireless din aceste locuri folosesc protocolul Wi-Fi de acces protejat (WPA/ WPA2) pentru criptarea traficului, un protocol considerat unul dintre cele mai sigure pentru utilizarea acestui tip de conexiune.

Experţii recomandă celor care vor participa la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia şi au în plan să utilizeze reţelele Wi-Fi disponibile să-şi ia o serie de măsuri de siguranţă.

Printre acestea, se află: conectarea prin intermediul unui VPN (Virtual Private Network), neutilizarea reţelor care nu sunt protejate de o parolă sau care au parole uşor de ghicit sau de găsit, oprirea conexiunii Wi-Fi atunci când aceasta nu este folosită, iar pentru a evita să devină o ţintă a infractorilor cibernetici, activarea din setările dispozitivului mobil a opţiunii de a folosi întotdeauna o conexiune sigură (HTTPS).

Comentarii

loading...