Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia: Peste 1.000 de protestatari, reţinuţi de autorităţi în ziua alegerilor locale

Autorităţile ruse au reţinut peste 1.000 de persoane duminică în cursul manifestaţiilor organizate împotriva creşterii vârstei de pensionare, acţiuni de protest care s-au desfăşurat chiar în ziua alegerilor locale şi regionale în Rusia, potrivit asociaţiei ruse OVD-Info.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 13:38

Numărul cel mai mare de arestări s-a făcut la Sankt-Petersburg, peste 450, indică OVD-Info pe site-ul său de internet.

Peste 180 de persoane au fost arestate la Ekaterinburg (Munţii Ural), 60 - în Krasnodar (sudul Rusiei), 40 - la Omsk (Siberia) şi 40 - la Moscova.

Potrivit asociaţiei menţionate, arestări au fost operate în alte peste 30 de oraşe din Federaţia Rusă.

Protestele au fost organizate la apelul lui Aleksei Navalnîi - cel mai proeminent adversar al preşedintelui Vladimir Putin - în prezent în închisoare pentru 30 de zile pentru organizarea unor manifestaţii neautorizate.

Alegerile au fost eclipsate de indignarea faţă de guvern, care intenţionează să majoreze vârsta de pensionare cu cel puţin cinci ani într-o ţară ce se confruntă cu o amplă criză demografică.

Vladimir Putin, în vârstă de 65 de ani, ar dori ca vârsta de pensionare să fie majorată la 60 de ani pentru femei şi la 65 de ani pentru bărbaţi, întrucât există o povară crescândă asupra sistemului de pensii.

Dar se estimează că 43% dintre bărbaţii ruşi ar putea să nu ajungă la vârstă de 65 de ani, în condiţiile în care speranţa medie de viaţă în Rusia este de 66 de ani pentru bărbaţi şi 77 de ani pentru femei, potrivit datelor furnizate de Banca Mondială în urmă cu doi ani.

Comentarii