Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook / Vladimir Putin

Rusia ia apărarea Chinei și spune că e inacceptabil să i se ceară daune pentru coronavirus

Rusia consideră inacceptabil ca Occidentul să pretindă daune din partea Chinei pentru pagubele produse de noul coronavirus.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.04.2020 - 22:26

Cereri de daune, solicitate Chinei, sunt "total inacceptabile", a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, într-o teleconferinţă susținută în fața jurnaliștilor.

"Mi se ridică părul în cap când aud aşa ceva", a spus ministrul Lavrov.

Șeful diplomației ruse a susținut că pandemia de coronavirus "este o calamitate care ne afectează pe toţi şi nu putem să o combatem decât împreună".

Declarațiile lui Lavrov vin ca reacție la cele ale președintelui SUA, Donald Trump, care a denumit noul coronavirus "virus chinez".

Trump a mai criticat și Organizația Mondială a Sănătății, ameninând că va retrage finanțarea pentru OMS, întrucât această organizație "a știut sau trebuia să știe" despre primele momente ale epidemiei de coronavirus din China dar, cu toate acestea, nu a anunțat restul statelor lumii. În opinia liderului de la Casa Albă, OMS este o organizație mult prea apropiată de China.

În replică, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a susținut că răspunsul OMS în fața epidemiei de coronavirus a fost "eficient".

Comentarii