3.1 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăInternaționalRusia a testat noi rachete antisubmarine

Rusia a testat noi rachete antisubmarine

Ministerul Apărării din Rusia a lansat o înregistrare video cu rachete antisubmarine trase de pe o navă de război din flota sa din Pacific.

Cea mai recentă rachetă antisubmarină, numită „Otvet”, care se traduce prin „Răspuns”, a fost trasă de pe o navă de război fregata numită „Marshal Shaposhnikov” în Marea Japoniei, a declarat Ministerul Apărării.

Rusia a lansat rachete antisubmarine

Racheta a lovit cu succes o țintă subacvatică, a anunțat Ministerul într-un comunicat. Videoclipul testului a fost lansat la câteva zile după ce președintele Vladimir Putin a vorbit despre puterea militară a Rusiei într-un film documentar.

„Rachetele antisubmarine sunt lansate de lansatoare universale care fac posibilă utilizarea rachetelor de croazieră Oniks și Kalibr”, a adăugat ministerul.

În noiembrie 2020, o sursă din industria apărării a anunțat finalizarea proceselor de stat ale noului complex antisubmarin Otvet al Rusiei. Acesta era de așteptat să intre în funcțiune în decembrie 2020 sau ianuarie 2021. Potrivit surselor deschise, complexul constă dintr-un sistem ghidat de rachete antisubmarine trase de lansatoarele universale ZS-14.

După ce a ajuns în zona desemnată, racheta Otvet eliberează o torpilă antisubmarin autoghidată pe o parașută, care continuă să caute submarinele inamice folosind stația sonar. Raza maximă de acțiune a rachetelor proiectate pentru nave de război este de 40 de kilometri.

În film, care a fost difuzat duminică, Putin a spus că Rusia este un lider global în domeniul armelor avansate. Putin a declarat luna trecută că testele rachetei de croazieră hipersonice Zircon a Rusiei se apropie de finalizare, iar livrările către marina vor începe în 2022.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Austria va ridica blocada Schengen pentru România și Bulgaria. Când vor adera complet cele două țări

Austria va ridica probabil în primăvara anului 2025 vetoul prin care blochează extinderea Schengen, relatează publicația austriacă Kurier, potrivit B1Tv. Austria ar urma să ridice...

George Simion a întrerupt dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Ce spune despre legăturile cu Rusia și ofițerii GRU

Candidatul AUR la alegerile prezidențiale, George Simion, a întrerupt, marți seara, dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Acesta a fost întrebat de jurnaliștii...

România atinge cel mai mare preț al energiei din 2024, pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă

Scăderea producției de energie solară, cauzată de lipsa luminii solare, a dus la un deficit de producție, ceea ce a crescut semnificativ prețul energiei România...
Ultima oră
Pe aceeași temă