16.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalRoyal Art Muzzyk prezintฤƒ spectacolul extraordinar โ€œSentimenteโ€

Royal Art Muzzyk prezintฤƒ spectacolul extraordinar โ€œSentimenteโ€

Royal Art Muzzyk prezintฤƒ vineri, 2 noiembrie, ora 19:00, la Muzeul Naลฃional al Literaturii Romane, B-dul Dacia nr. 12, sector 1, BucureลŸti spectacolul „Sentimente”, care înfฤƒลฃiลŸeazฤƒ iubirea ลŸi suferinลฃa, trฤƒdarea ลŸi egoismul, ce sunt împinse la cote maxime, acutizând, prin interpretare vocalฤƒ ลŸi scenica, stฤƒri de spirit incontrolabile, exaltฤƒri vecine cu nebunia.

„Sentimente” este spectacolul realizat în memoriam Hero Lupescu, ce a fost ลŸi rฤƒmâne unul dintre puลฃinii regizori de operฤƒ autentici pe care i-a avut teatrul liric românesc. Protagonista în ultima producลฃie condusฤƒ de Marele Maestru în calitate de profesor, mezzosoprana Claudia Deleanu îลŸi dฤƒruieลŸte ideile ลŸi le pune în practicฤƒ de fiecare datฤƒ când are posibilitatea, purtând cu onoare ลŸi inspiraลฃie mai departe artฤƒ în stilul ce l-a consacrat pe mentorul sฤƒu.

Spectacolul reprezintฤƒ doar una dintre ideile excelente transpuse de cฤƒtre Claudia Deleanu, urmaลŸa Mareului Maestru, într-un spectacol deja prezentat ลŸi apreciat de cฤƒtre publicul bucureลŸtean.

Tonul actual ลŸi maniera ineditฤƒ în care este tratatฤƒ tema clasicฤƒ a iubirii, alฤƒturi de profesionalismul cu care soliลŸtii Royal Art Muzzyk îลŸi însuลŸesc rolurile sunt aspectele realmente apreciate ลŸi aplaudate de cฤƒtre toลฃi spectatorii ลŸi ceea ce, de fapt, recomanda „Sentimente”.

Este vorba despre un spectacol liric contemporan de arii celebre din opere precum „Tosca”, „La Wally”, „Orfeu ลŸi Euridice”, legate prin muzicฤƒ tinerei compozitoare Eliza Puchianu, absolventฤƒ Royal Irish Academy of Music ลŸi interpretate de colaboratorii Royal Art Muzzyk, în regia Claudiei Deleanu.

Regizoarea Claudia Deleanu a ilustrat în acest spectacol ceea ce spunea mentorul sau, Hero Lupescu: „Dacฤƒ vrem cu adevฤƒrat cฤƒ opera sฤƒ trฤƒiascฤƒ ca gen, trebuie schimbat radical felul de a concepe un spectacol de operฤƒ. Mฤƒ refer la teatralitatea ce se impune, la trฤƒirea autenticฤƒ ลŸi nu formalฤƒ a muzicii care se cântฤƒ ลŸi la devoลฃiunea cu care trebuie abordat acest gen pe care îl iubesc ลŸi îl voi iubi toatฤƒ viaลฃa.”

Marele merit al regizoarei Claudia Deleanu constฤƒ în obลฃinerea unei compoziลฃii de o originalitate ลŸi complexitate remarcabile, situate undeva, în afara timpului, în care se regฤƒsesc tinerii noลŸtri, cu toate bunele ลŸi relele lor, dar, mai presus de orice, cu acele unice ลŸi imuabile emoลฃii, numite în acest spectacol, atât de simplu, „sentimente”.

Din punct de vedere muzical, tânฤƒra pianista Eliza Puchianu reuลŸeลŸte prin compoziลฃiile sale, sฤƒ facฤƒ insesizabile trecerile de la Bellini la Mozart, de la Ceaikovski la Puccini, fฤƒrฤƒ ca publicul sฤƒ simtฤƒ sutele de ani care despart aceste lucrฤƒri, rezultatul fiind o uniune remarcabilฤƒ a unor monลŸtri sacri ai operei.

„Viaลฃa este un complex de stฤƒri ลŸi sentimente. Atunci când ele sunt transmise publicului cu maximฤƒ sinceritate, au darul de a produce emoลฃii extraordinare tuturor celor care participฤƒ la acest inedit eveniment „- a declarat Claudia Deleanu – regizor ลŸi profesor de canto în cadrul proiectului.

Din partea Royal Art Muzzyk, la realizarea acestui spectacol au contribuit: Claudia Deleanu – Profesor canto/Regizor, Eliza Puchianu – Pianista/Compozitoare, Corina Ignat – Sopranฤƒ, Ana-Maria Voica – Sopranฤƒ, Ana-Maria Acunnune – Sopranฤƒ, Vladimir Sima – Tenor, Valentin Trandafir – Tenor, Cฤƒtฤƒlin Nicolescu – Light Design, Sorin Deleanu – Editor Film.

Organizarea spectacolului la BucureลŸti este posibilฤƒ cu sprijinul Muzeului Naลฃional al Literaturii Romane iar intrarea este liberฤƒ.

Compania de muzicฤƒ Royal Art Muzzyk reprezintฤƒ spaลฃiul în care talentul ลŸi bazele teoretice ale tinerilor artiลŸti sunt transpuse în spectacole unice de teatru ลŸi muzica. Doar o joacฤƒ serioasฤƒ ลŸi responsabilฤƒ a tinerei echipe la început, s-a transformat în scurt timp, într-o echipฤƒ de profesioniลŸti care, sub atenta îndrumare a Claudiei Deleanu, ลŸi-a dovedit mฤƒiestria ลŸi performanลฃa, onorând cu succes fiecare provocare, spre încântarea totalฤƒ a publicului. Evoluลฃia artisticฤƒ de pânฤƒ acum a creat cadrul în care proporลฃiile acestor spectacole experimentale sฤƒ creascฤƒ mereu, astfel construind un grup omogen, ce întotdeauna colaboreazฤƒ artistic în cele mai rafinate moduri de exprimare.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ