Sursa foto: tulli.fi

România rămâne pe lista roșie în Finlanda

Finlanda va deschide granițele pentru încă 12 țări din Uniunea Europeană unde rata medie de îmbolnăvire la 14 zile este de sub 8 la 100.000 locuitori.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 24.06.2020 - 08:54

Finlanda încearcă din 13 iulie repornirea turismului prin ridicarea măsurilor restrictive de la granițele sale pentru un număr de 12 stare europene, considerate nepericuloase în ceea ce privește extinderea îmbolnăvirilor de COVID-19.

Germania, Italia, Austria, Grecia, Elveția, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Liechteinstein, Irlanda, Cipru și Croația vor intra pe o listă verde, a anunțat Maria Ohisalo, ministrul de interne, potrivit AFP, după ce Finlanda și-a redeschis granițele pe 15 iunie pentru statele baltice și pentru țările nordice Danemarca, Norvegia și Islanda.

Cetățenii din aceste state pot intra pe teritoriul Finlandei începând cu data de 13 iulie dacă se vor păstra în limita maximă de noi cazuri de maxim 8 la 100.000 locuitori în medie pe ultimele două săptămâni.

România nu face parte din lista verde și rămâne în continuare pe lista roșie finlandeză alături de state ca Franța, Belgia ori Spania. Finlanda a fost considerată ca sigură în România, și a fost inclusă pe lista verde actualizată marți, ora 0.00, printre țările de unde românii pot veni fără a mai avea obligația de a intra 14 zile în izolare la domiciliu ori carantină.

Comentarii