21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalRoman Polanski, prima apariţie în public

Roman Polanski, prima apariţie în public

Regizorul Roman Polanski şi-a făcut sâmbătă seara prima apariţie în public, după ce a scăpat de extrădarea în SUA pentru acuzaţiile de viol.

Liber după nouă luni de arest la domiciliu, cineastul a participat la Festivalul de jazz de la Montreux, Elveţia, informează Daily Mail.

Polanski, 76 de ani, a venit într-un SUV cu geamuri fumurii, a coborît din maşină şi apoi a fost luat în grijă de personalul de securitate.

După sosirea regizorului, soţia acestuia, actriţa şi cîntăreaţa franceză Emmanuelle Seigner, 44 de ani, a susţinut un recital pe scena festivalului. „Aceasta a fost tema muzicală din Rosemary’s Baby,” a spus ea după primul cântec, referindu-se la celebrul film al lui Polanski din 1968.

Polanski a executat 42 de zile de detenţie în toamna lui 1977, în secţia psihiatrică a unei închisori din California, după ce şi-a recunoscut vinovăţia în procesul de viol, asupra Samanthei Geimer în vârstă de 13 ani, în reşedinţa lui Jack Nicholson din Hollywood. Riscând o condamnare severă, Polanski a fugit în Europa.

Polanski face încă obiectul unui mandat Interpol, în 188 de ţări.

Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă