Rezidenții din Marea Britanie au început să calculeze costul incendiilor de vegetație după ce valul de căldură neobișnuit le-a declanșat și a provocat mai multe pagube acestora.
Pompierii au lucrat peste noapte pentru a atenua incendiile de vegetație, iar inginerii s-au grăbit miercuri (20 iulie) să repare șinele de tren care s-au deformat în cea mai călduroasă zi din Marea Britanie, declanșând avertismente că eforturile de combatere a schimbărilor climatice trebuie intensificate.
Brigada de Pompieri din Londra a îndurat cea mai aglomerată zi de după cel de-al Doilea Război Mondial marți (19 iulie), când temperaturile au depășit pentru prima dată 104F(40 de grade Celsius), aprinzând incendii care au distrus zeci de proprietăți din capitală, iar flăcările s-au dus din pajiștile uscate ca niște tăvălugi la părțile laterale ale căilor ferate și ale drumurilor.
„Nu avem nimic, totul a dispărut”, a declarat pentru BBC Timothy Stock, un rezident care și-a pierdut casa din cauza incendiului în satul Wennington, la est de Londra.
Rezidenții din Marea Britanie evaluează costul incendiilor, dar valul de căldură nu se va atenua prea repede aici
Imagini aeriene ale satului de miercuri i-au arătat pe pompieri stropind cu apă casele mocnite de foc și evaluând pagubele.
Biroul Meteorologic al Marii Britanii a anunțat că o nouă temperatură provizorie record de 104,5 F(40.3 grade Celsius) a fost înregistrată marți în Coningsby, în centrul Angliei, cu 34 de locații din întreaga țară depășind maxima anterioară de 101,7 F(38.72 grade Celsius) înregistrată în 2019.
Primarul Londrei Sadiq Khan a lăudat munca pompierilor după ce a primit 2.600 de apeluri de ajutor, comparativ cu o medie zilnică normală de 350. Serviciul de Ambulanță din Londra a primit 400 de apeluri pe oră de la persoane care se confruntau cu expunerea la căldură, dificultăți de respirație, amețeli și leșin.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!