Reuniune de urgență la Bruxelles pe tema restricțiilor de călătorie cu Marea Britanie

Ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene se vor reuni luni într-o ședință de criză în care vor fi analizate restricțiile de călătorie spre și dinspre Marea Britanie cauzate de noua tulpină de coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2020 - 10:09

Ședința de urgență de luni de a Bruxelles vine în contextul restricțiilor anunțate de mai multe state europene în ceea ce privește călătoriile spre și dinspre Marea Britanie.

Alertate de anunțul făcut de Boris Johnson cu privire la descoperirea unui coronavirus cu o tulpină nouă ce provoacă o infectare cu 70% mai mare în rândul populației, autoritățile din Olanda, Belgia, Austria, Germania, Irlanda, Italia și Franța au anunțat suspendarea legăturilor aeriene și, în unele situații, a celor feroviare și maritime cu Regatul Unit.

România a decis duminică seară includerea Marii Britanii și a Irlandei de Nord pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune intrarea obligatorie în carantină pentru 14 zile a celor care vin din aceste țări.

Mai mult, timp de două săptămâni, începând de luni, ora 19.00, toate zborurile dintre România și Marea Britanie și dintre România și Irlanda de Nord se suspendă pentru două săptămâni.

Comentarii