21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInternaționalRebecca, în premieră pe 7 mai la Teatrul Naţional de Operetă

Rebecca, în premieră pe 7 mai la Teatrul Naţional de Operetă

În această perioadă, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” pregăteşte premiera spectacolului de musical „Rebecca”, una dintre cele mai de succes producţii realizate de Sylvester Levay (muzică) şi Michael Kunze (libret), în regia lui Attila Beres, anunţă instituţia într-un comunicat de presă.
 Astfel, în pregătirea premierei, programată pe 7 mai, între 17 aprilie-6 mai nu sunt programate spectacole, în această perioadă având loc o serie de repetiţii pentru viitoarea producţie.
 
 „Rebecca” se înscrie în seria musicalurilor de succes realizate de compozitorul de origine maghiară, Sylverster Levay, câştigător al Premiului Grammy şi libretistul Michael Kunze, creatorii celebrelor producţii, „Mozart!” şi „Elisabeth”. Premiera spectacolului a avut loc la Viena, la Raimund Theater pe 28 septembrie 2006, în regia lui Francesca Zambello şi a devenit un succes internaţional, jucat cu casa închisă pentru mai bine de trei ani consecutiv. În anii care au urmat, musicalul a fost montat cu acelaşi succes în Japonia, Finlanda şi Ungaria, varianta engleză a musicalului fiind în prezent în pregătire atât în Marea Britanie, cât şi în Statele Unite ale Americii, premiera americană fiind programată pe Broadway pentru a doua parte a anului 2011.
 
 Musicalul are la bază povestea romanului omonim scris de Daphne du Maurier în 1938, care a făcut-o pe autoarea engleză una dintre cele mai celebre scriitoare ale vremii. Ca şi celelalte lucrări ale autoarei, „Jamaica Inn” şi „Birds”, şi „Rebecca” a fost adaptată pentru marele ecran de regizorul câştigător al Premiului Oscar, Alfred Hitchcock, devenind una dintre cele mai cunoscute producţii ale acestuia. 

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă