13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalR.D. Congo: O nouă epidemie cu Ebola a fost depistată în estul...

R.D. Congo: O nouă epidemie cu Ebola a fost depistată în estul țării

Douăzeci de oameni au murit de febră hemoragică într-o zonă intens populată din proximitatea oraşului Beni, aflat lângă graniţa cu Uganda, a dezvăluit ministrul sănătății congolez, Oly Ilunga Kalenga, fără să precizeze însă momentul în care s-au produs acele decese.

Ministrul african a spus că nu există dovezi care să ateste o legătură directă între noua epidemie şi precedenta epidemie de Ebola, care a izbucnit în aprilie şi care s-a manifestat în estul ţării, la o distanţă de aproximativ 2.500 de kilometri faţă de teritoriul în care se află Beni.

O echipă formată din 12 experţi de la Ministerul Sănătăţii se va deplasa în regiune joi pentru a construi un laborator medical mobil, a precizat ministrul Sănătăţii.

Potrivit Agerpres, aceasta este cea de-a 10-a epidemie de Ebola ce apare în R.D. Congo începând din 1976, când virusul maladiei a fost descoperit în apropiere de un râu african ce a dat numele bolii.

Oficiali congolezi şi internaţionali folosiseră un vaccin experimental cu ocazia precedentei epidemii, ce a contribuit la limitarea răspândirii acesteia, după ce boala ajunsese deja într-un important oraş portuar.

Ebola, despre care se crede că ar fi răspândită pe distanţe mari de către lilieci, cauzează febră hemoragică, episoade vomitive şi diaree şi se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale pacienţilor infectaţi. Adeseori, boala ajunge la oameni şi prin consumul de carne provenind de la animale infectate.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă