22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăInternaționalRăsturnări spectaculoase

Răsturnări spectaculoase

Filmul lui Mike Figgis îl puteţi vedea în versiune românească sau ungurească, în funcţie de preferinţe. Regizorul este unul celebru: el a conceput o peliculă ajunsă la Oscaruri: „Leaving Las Vegas”/ „Părăsind Las Vegasul”. De astă dată şi l-a luat ca personaj principal pe Wesley Snipes, care e Max, un bărbat de 35 de ani, cu doi copii şi o soţie superbă. În plus, lucrează şi în publicitate. Cam la ce visează orice bărbat al secolului XXI. Are însă şi o dramă. Cel mai bun prieten al lui, Charlie (Robert Downey Jr., care arată ameţitor de tânăr) este gay (ceea ce Max are grijă să spună că el nu e). Amicul a făcut şi SIDA în ultimă fază.

Lucrul la care se aştepta cel mai puţin Max este că va face un coup-de-foudre, pentru o blondă cu ochelari, Nastassja Kinski. Idila porneşte de la o pată de cerneală, ce-i drept în formă de inimă. Muzica e întotdeauna cel mai bun afrodisiac, aşa încât va avea şi ea rolul său în toată această poveste. În 1997, când a fost făcut filmul, încă se mai permitea fumatul mai în toate scenele, ceea ce mai târziu a devenit aproape interzis. Reîntoarcerea în familie ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat este înduioşătoare. Nevasta de care abia auzim la început, este o frumoasă asiatică, puştii sunt adorabili şi au şi un câine pe deasupra. Remuşcările însă devin apăsătoare şi până şi patrupedul Oscar pare că vrea să-i ceară socoteală. Morala ar fi una veche: chiar dacă mai calci strâmb e bine să nu mărturiseşti.

AVENTURĂ DE O NOAPTE ****
SUA, 1997, 1h 42min.
ONE NIGHT STAND. Regia: Mike Figgis. Cu: Wesley Snipes, Nastassja Kinski, Ming-Na Wen, Robert Downey Jr., Kyle Maclachlan. Distribuit de PRO VIDEO.
Preţ: 34,90 lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă