13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalRachete palestiniene lansate în Israel și zeci de morți în Fâșia Gaza...

Rachete palestiniene lansate în Israel și zeci de morți în Fâșia Gaza în urma raidurilor israeliene

Armata israeliană a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost lansate aproximativ 200 de rachete spre teritoriul Israelului. Atacurile au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, în contextul violenţelor dintre israelieni şi palestinieni produse în zona centrului vechi al oraşului Ierusalim. Sistemele antiaeriene au interceptat 90% dintre rachetele care riscau să cadă în zone populate.

Cel puţin 24 de persoane au fost rănite în Israel în urma atacurilor cu rachete, conform cotidianului Times of Israel.

Ministerul Sănătăţii din teritoriul palestinian Fâşia Gaza a raportat 23 de morţi, inclusiv nouă minori, şi 107 răniţi, în urma raidurilor israeliene.

Armata israeliană anunţă că 15 dintre persoanele ucise în Fâşia Gaza erau militanţi islamişti care se pregăteau să laneze rachete.

Hidai Zillberman, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, afirmă că unele dintre persoanele decedate în Fâşia Gaza au fost victimele rachetelor lansate de grupuri islamiste, nu victimele raidurilor aeriene efectuate de Israel.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...
Ultima oră
Pe aceeași temă