14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPutin s-a lămurit cu Sputnik V: undă verde pentru combinația dintre vaccinul...

Putin s-a lămurit cu Sputnik V: undă verde pentru combinația dintre vaccinul rusesc și cel britanic!

Pentru a nu da de înțeles, însă, că lipsa de eficiență a propriului vaccin i-a adus pe ruși în situația de a căuta soluții peste hotare, aparatul de propagandă al Moscovei și-a motivat oferta sugerând că astfel ar putea fi crescută eficacitatea vaccinului britanic, nu cea a extrem de controversatului Sputnik V

Oficial, dezvoltatorii vaccinului rusesc împotriva coronavirusului au anunțat semnarea unui acord cu AstraZeneca pentru a testa o combinație de doze anti COVID-19 ale medicamentului britanic ”îmbogățit” cu o componentă a vaccinului creat la Moscova. Dezvoltatorii Sputnik V au propus abordarea celor de la AstraZeneca luna trecută, sugerând că acest cocktail medicamentos ar putea crește eficacitatea vaccinului britanic.

Compania a anunțat pe 11 decembrie un studiu pentru a testa combinația, iar luni a semnat un memorandum de cooperare cu instituția de cercetare medicală din Moscova, Institutul Gamaleya, Fondul rus de investiții directe și producătorii ruși R-Pharm.

AstraZeneca și-a dezvoltat vaccinul cu Universitatea Oxford. Institutul Gamaleya a dezvoltat Sputnik V, iar Fondul rus de investiții directe a finanțat proiectul.

Vorbind la o teleconferință care marchează semnarea memorandumului, președintele rus Vladimir Putin a salutat cooperarea dintre oamenii de știință AstraZeneca și ruși, spunând că aceasta „va face posibilă realizarea unei descoperiri în timp ce se lucrează la vaccinuri și la o serie de alte medicamente de importanță vitală”. Se așteaptă ca studiile să înceapă „în cel mai apropiat viitor”, potrivit lui Kirill Dmitriyev, șeful Fondului rus de investiții directe.
Rusia a fost criticată pe scară larg pentru că a acordat aprobarea de administrare vaccinului Sputnik V în august, după ce acesta a fost testat doar pe câteva zeci de persoane. Luna aceasta, autoritățile ruse au început vaccinările în masă cu Sputnik V, chiar dacă medicamentul este încă în curs de cercetare pe zeci de mii de subiecți necesari pentru a asigura siguranța și eficacitatea produsului.

Dezvoltatorii vaccinului au declarat că datele studiului au sugerat că vaccinul este eficient la 91%, o concluzie bazată pe 78 de infecții la aproape 23.000 de participanți. Valorile sunt insignifiante și deloc relevante, raportat la procedurile occidentale desfășurate în cazul vaccinurilor Pfizer sau Moderna, de exemplu, iar detalii demografice importante și alte amănunte legate de concluziile studiului din Rusia nu au fost publicate.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă