Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Putin: Relaţiile dintre Rusia şi China în domeniul apărării sunt bazate pe încredere

Vladimir Putin, a afirmat că relaţiile dintre Moscova şi Beijing se bazează pe încredere în domenii variind de la politică până la securitate şi apărare, în cadrul unei întrevederi cu omologul său chinez Xi Jinping, în marja forumului economic.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2018 - 13:20

''Ştiu că acordaţi personal o atenţie deosebită dezvoltării relaţiilor ruso-chineze. Suntem în contact permanent cu dumneavoastră. Sunt bucuros să vă pot primi în Rusia'', i-a spus Putin lui Xi Jinping în debutul întâlnirii lor.

În acest context, preşedintele rus a menţionat că volumul schimburilor comerciale dintre Rusia şi China ar putea ajunge la 100 de miliarde de dolari în acest an. ''Creşterea este de peste 30% pe an'', a spus el.

La rândul său, preşedintele chinez a confirmat că Beijingul şi Moscova se află în contact constant. ''Sunt dispus şi astăzi şi pe viitor la un schimb de opinii şi să fim în strânsă coordonare'', a spus Xi Jinping, care participă pentru prima oară la Forumul economic din Vladivostok.

Întrevederea dintre preşedinţii rus şi chinez coincide cu începerea, marţi, a celor mai ample manevre organizate de Rusia după prăbuşirea URSS, la care participă de asemenea China şi Mongolia.

Exerciţiile - denumite ''Vostok-2018'' (''Est-2018'') - se desfăşoară în Siberia orientală şi în Extremul Orient rus.

Având în vedere că cei doi şefi de stat sunt prezenţi la Forumul economic din Vladivostok, se aşteaptă ca ei să asiste la una din etapele manevrelor ''Vostok-2018''. Armata rusă participă la aceste aplicaţii cu 300.000 de soldaţi, 36.000 de vehicule militare, 1.000 de avioane şi 80 de nave. Contingentul trimis de China şi Mongolia este mai modest.

Comentarii

loading...