Putin, încrezător în rezultatele summitului Sua - Rusia de la Geneva

Președintele rus, Vladimir Putin, consideră că, la întâlnirea cu președintele SUA, Joe Biden, de la Geneva, ambele părți ar trebui să încerce să găsească modalități de reglementare a relațiilor bilaterale.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

04.06.2021 - 17:27

"Vom discuta aspecte ale relațiilor bilaterale. Plec de la faptul că trebuie să încercăm să găsim modalități de reglementare a acestor relații, astăzi acestea sunt la un nivel extrem de scăzut, știm cu toții acest lucru bine", a spus Putin vineri, într-o sesiune plenară a Forului Economic Internațional din Sankt Petersburg (SPIEF).

"Vom vorbi despre stabilitatea strategică, soluționarea conflictelor internaționale în cele mai fierbinți locuri. Vom vorbi despre procesele de dezarmare, despre lupta împotriva terorismului, sper. Despre lupta împotriva pandemiei și a problemelor de mediu. Aceasta este o agendă aproximativă"a spus președintele rus.

Rusia nu are probleme divergente cu Statele Unite, în timp ce partea americană nu își ascunde dorința de a restrânge dezvoltarea Rusiei, a subliniat Vladimir Putin.

"Nu avem dezacorduri cu Statele Unite. Ei au un singură chestiune divergentă: vor să ne împiedice dezvoltarea", a spus Putin.

Prima întâlnire față în față între Putin și Biden va avea loc pe 16 iunie la Geneva. După cum a informat anterior Kremlinul, liderii vor discuta despre starea și perspectivele dezvoltării în continuare a relațiilor ruso-americane, despre problemele de stabilitate strategică, precum și despre problemele de actualitate de pe agenda internațională, inclusiv interacțiunea în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.
 

Comentarii