FOTO: denikn.cz

Protestatari anti-măsuri Covid arestați în Praga

Praga, capitala Cehiei, a fost scena unor confruntări violente între protestatari și forțele de ordine, soldate cu răniți și arestări.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 19.10.2020 - 11:12

Cehia este în acest moment țara cea mai afectată din Europa de explozia de infectări Covid-19 iar autoritățile au impus mai multe restricții care nu sunt pe placul localnicilor.

Câteva mii de manifestanți, mare parte suporteri ai unor echipe de fotbal, s-au războit duminică în zonele centrale din Praga cu forțele de ordine, solicitând demisia ministrului Sănătății.

Totul a degenerat în momentul în care Poliția a încercat să-i împrăștie pe protestatari pe motiv că s-a depășit cu mult numărul maxim de participanți permis de lege în cazul unor adunări publice, în contextul pandemiei de coronavirus.

Polițiștii au confiscat zeci de arme albe, arme metalice de lovit cu pumnul, bastoane telescopice, arme de foc, artificii și petarde folosite în mod tradițional de galeriile sportive.

Cel puțin 20 polițiști au fost răniți, au anunțat autoritățile cehe, iar 50 dintre protestatari au fost reținuți. În spital au ajuns cel puțin 15 persoane pentru îngrijiri medicale, cinci dintre acestea fiind internate în stare gravă.

Comentarii