5 C
București
marți, 5 noiembrie 2024
AcasăInternaționalPrimul SMS din lume este scos la licitație via NFT

Primul SMS din lume este scos la licitație via NFT

Primul SMS din istorie va fi scos la licitație marți sub forma unui NFT, a declarat operatorul britanic Vodafone. Din motive legale, ofertantul câștigător va primi și bunuri corporale, inclusiv o ramă digitală pentru afișarea SMS-ului.

Cumpărătorul va plăti pentru NFT în Ether, sau Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă după Bitcoin. Casa de licitații Aguttes din Paris, care organizează licitația, a declarat că se așteaptă ca veniturile să varieze de la 100.000 la 200.000 de euro.

Primul SMS din istorie, licitat pe NFT, a fost o urare de Crăciun

Programatorul Neil Papworth trimisese mesajul unui coleg, Richard Jarvis. Acesta l-a primit în timp ce era la petrecerea de Crăciun a companiei, pe 3 decembrie 1992. SMS-ul era compus din 15 caractere şi conţine urarea ”Crăciun Fericit”.

SMS NFT

Vodafone a declarat că va dona veniturile din vânzare către Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Managerul de dezvoltare Maximilien Aguttes speră ca suma finală să fie mai mare decât cea estimată.

„Tehnologia a avut întotdeauna puterea de a inova și de a schimba lumea”, a declarat Vodafone, citat de șeful Serviciului de parteneriate pentru sectorul privat al UNHCR, Christian Schaake.

Crearea unui NFT se face de obicei în rețeaua blockchain Ethereum. Blockchain este în esență un registru digital public de tranzacții care este duplicat și distribuit în întreaga rețea de sisteme de calcul din blockchain. În ultimele luni, popularitatea NFT-urilor a crescut.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă