Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primul salut către popor al noului împărat nipon, Naruhito

Noul împărat al Japoniei, Naruhito, i-a salutat pentru prima oară pe japonezi în calitate de suveran, sâmbătă, după ce a urcat pe Tronul Crizantemei în această săptămână.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2019 - 15:29

Împăratul în vârstă de 59 de ani şi soţia sa, împărăteasa Masako, împreună cu fratele său mai mic, soţia şi copilul acestuia, i-au salutat pe japonezi de la balconul Palatului Imperial din Tokyo, conform protocolului de după încoronare. În discursul pe care l-a susţinut cu această ocazie, împăratul a mărturisit că doreşte o lume paşnică pentru poporul japonez şi toate celelalte popoare. Potrivit Agerpres, alocuţiunea sa a preluat temele folosite în cadrul ceremoniei de urcare pe tron de miercuri, când în Japonia a început o nouă eră imperială, denumită "Reiwa".

Naruhito a devenit împărat după ce tatăl său, Akihito, a abdicat după 30 de ani pe Tronul Crizantemei - primul gest de acest fel al unui suveran nipon în ultimii 202 ani. Apariţia de la balcon, una dintre cele 6 apariţii publice programate pentru sâmbătă, reprezintă una dintre rarele ocazii pe care japonezii le au de a se apropia de Palatul Imperial.

 

Comentarii