18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăInternaționalPreședintele sârb laudă China și condamnă UE pentru lipsa de solidaritate în...

Președintele sârb laudă China și condamnă UE pentru lipsa de solidaritate în criza epidemică

Serbia, cu 55 cazuri de contagiere, a decretat starea de urgenţă ce include printre alte măsuri ca armata să supravegheze spitalele cu pacienţi bolnavi de COVID-19, reţinerea la domiciliu a persoanelor cu vârste de peste 65 de ani şi închiderea centrelor de învăţâmânt.

Vucic a anunţat duminică într-un discurs televizat această decizie şi a precizat că poliţia va controla respectarea ordinelor de carantină, eventualele încălcări fiind pedepsite cu până la trei ani de închisoare.

Preşedintele sârb a anunţat cumpărarea de măşti şi echipament medical din China şi venirea de specialişti din această ţară asiatică, criticând totodată lipsa de răspuns a Uniunii Europene (UE).

“Am cerut totul Chinei. Am cerut inclusiv trimiterea de medici” a spus Vucic, care l-a considerat pe omologul său chinez, Xi Jinping, drept “un frate al Serbiei”.

“Solidaritatea europeană nu există”, a ţinut să sublinieze preşedintele Serbiei, a cărui ţară este candidată la aderarea la UE, dar doreşte totodată relaţii bune şi cu China.

Până luni dimineaţă, 7 noi cazuri de Covid-19 au fost confirmate în Serbia, urcând bilanţul contagierilor la 55.

Cele mai citite

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă