7.1 C
București
marți, 26 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusPremieră mondială: Vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

Premieră mondială: Vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

China a devenit prima țară care a dat undă verde unui vaccin anti-COVID ce se administrează prin inhalare, deschizând calea pentru o potențială utilizare a acestui produs fără ace în această țară, unde suprimarea răspândirii Covid-19 rămâne o prioritate de top.

Producătorul vaccinului, CanSino Biologics, a declarat că Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor din China a aprobat acest „vaccin” pentru utilizarea de urgență ca vaccin de rapel, scrie CNN.

Produsul, cunoscut sub numele de Convidecia Air, administrează o doză de „vaccin” printr-o suflare de aer dintr-un nebulizator care este apoi inhalată pe gură. Vaccinul injectabil Convidecia Covid-19 de la CanSino este deja utilizat în China și a fost aprobat într-o serie de alte țări.

Potrivit unei baze de date gestionate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), noul produs al CanSino este unul dintre cele două vaccinuri „inhalate” care au ajuns în faza de dezvoltare clinică, în timp ce o serie de companii din întreaga lume caută modalități inovatoare de a oferi protecție Covid-19 prin nas și gură.

Autorizarea vaccinului inhalat vine în contextul în care mai multe orașe chinezești aplică măsuri de închidere la scară largă a Covid și campanii de testare în masă ca răspuns la focare la scară mică.

Țara continuă să respecte politica strictă de „zero Covid”, chiar și în timp ce restul lumii învață să trăiască cu acest virus.

Mai mult de 70 de orașe chinezești au fost plasate sub izolare totală sau parțială a Covid de la sfârșitul lunii august, afectând peste 300 de milioane de persoane, potrivit unei numărători CNN.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Medvedev: Transferul de arme nucleare către Ucraina ar putea fi considerat un atac asupra Rusiei

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului Securității Rusiei, a avertizat marți că furnizarea de arme nucleare Ucrainei de către Occident ar putea fi percepută de Moscova...

Depozitele rezidenților au crescut cu 9,8% față de anul trecut, ajungând la 602 miliarde lei

Depozitele gospodăriilor populației au înregistrat o creștere anuală de 17,8% Depozitele rezidenților neguvernamentali au înregistrat o creștere de 1,2% în luna octombrie 2024 față de...

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să crească, ajungând la 5,87%

Indicele ROBOR la 3 luni, folosit pentru calculul dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de mai 2019, precum și pentru creditele acordate...
Ultima oră
Pe aceeași temă