13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPost-pandemie: Italia se așteaptă la o creștere a economiei de 5,1%

Post-pandemie: Italia se așteaptă la o creștere a economiei de 5,1%

În anul 2022, economia va crește doar cu 4,4%, înregistrând o redresare susţinută, după declinul record provocat anul trecut de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

În buletinul său economic trimestrial, Banca Centrală a Italiei a estimat că a treia economie a zonei euro a crescut cu peste 1% în trimestrul doi din 2021, comparativ cu precedentele trei luni.

Datele preliminare privind PIB-ul Italiei în trimestrul doi din 2021 vor fi publicate de Institutul Naţional de Statistică (Istat) în 30 iulie.

Rata inflaţiei în Italia va rămâne scăzută în următorii trei ani, situându-se la 1,5% în 2021, la 1,3% în 2022 şi tot 1,3% în 2023. De asemenea, rata şomajului ar urma să ajungă la 10,5% anul acesta, urmând să scadă gradual, la 10,3% în 2022 şi 9,9% în 2023, prognozează Banca Centrală.

Conform datelor Istat, economia italiană a înregistrat o scădere de 8,9% anul trecut, cel mai sever declin de la Al Doilea Război Mondial.

Luna trecută, premierul Mario Draghi a anunţat că a ajuns la un acord cu Comisia Europeană pentru Planul de Redresare şi Rezilienţă (PNNR), în valoare de 222,1 miliarde de euro, din care 191,5 miliarde din fondul european de redresare post-pandemie şi 30,6 miliarde resurse proprii, relatează Agerpres.

 

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă