17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalPop-rock nostalgic cu Roxette

Pop-rock nostalgic cu Roxette

Veniţi ca mai toate trupele mari cu 20 de ani întârziere în România, Roxette sunt încă în formă şi au făcut ca distanţa în timp să pară mai mică.

 

Cu doar o oră înainte de concert, ploaia torenţială, în rafale, a făcut ca pelerinele, jachetele antivânt şi sacii de gunoi din zonă (preţurile lor variau între 10 lei şi 100 de lei) să se vândă în câteva minute.

Vigilenţi ca la fiecare concert, bodyguarzii unei mari firme de securitate aveau grijă să-i uşuiască pe tinerii care se adăposteau în cele trei corturi mici de la intrare.

„Ploaia asta e pentru ăia care şi-au luat locuri în tribună, pe scaune”, se simţeau răzbunaţi fanii care urmau să stea în picioare printre bălţile de la gazon A, adică pe betonul plin de gropi şi pietre de la Zone Arena.
În deschidere a cântat VH2-Cotabiţă, Pocorschi şi compania – dar mai toată lumea care venea la arenă era prea preocupată să mănânce hotdogi la 10 lei – şi să bea una, două, zece beri (5 lei berea filtrată şi 7.5 lei cea nefiltrată).

„Vă mulţumim că ne-aţi aşteptat toţi aceşti ani”

Puţin după ora 20.00, pe scenă au urcat Roxette care au deschis concertul cu „Dressed for success”, urmat de alte hituri de tinereţe „Sleeping in My Car” şi „The Big L”. „Bună seara România! Vă mulţumim că ne-aţi aşteptat toţi aceşti ani!” şi-a întâmpinat solista Marie Fredriksson cei peste 15.000 de fani, în majoritatea lor trecuţi de 30 de ani.
„Ce bine arată! Şi are 53 de ani”, se minunau multe din fanele solistei.
După o luptă crâncenă cu un cancer la creier – a avut 5 la sută şanse de supravieţuire şi şi-a pierdut pentru o vreme abilităţile de a vorbi, de a scrie şi chiar mobilitatea – solista Marie Fredrikson a fost în formă. OK, vocea nu mai are supleţea de acum 20 de ani, dar piesele au fost cântate cinstit, fără efecte speciale. Cu doar câteva visualuri discrete şi lumini, Roxette au mizat pe muzică. Solista nu a făcut curse pe scenă şi nici exerciţii aerobic. Per Gessle se mândreşte de altfel cu faptul că sunt una dintre puţinele trupe care nu apelează la negativ. Au cântat multe hituri, printre care „It Must Have Been Love”, „How do you Do”, „Dangerous”, „Joyride”, „Fading like a Flower”, dar şi melodii de pe noul album „Charm School”. Per Gessle a prezentat trupa, iar unul dintre chitarişti a atins coarda sensibilă a românilor cântând câteva acorduri din „Ciuleandra”.
Calzi şi prietenoşi, au revenit fără mari fasoane de două ori pe scenă la bisuri cu „Spending my Time” şi „Church of Your Heart”.
Mulţi s-au declarat dezamăgiţi că nu au ascultat hitul „Queen of Rain”, care se potrivea cu vremea de afară. Roxette au promis însă să revină în România, nu de alta dar au mai rămas multe melodii necântate.

Ada Dumitrescu
Ada Dumitrescu
Ada Dumitrescu, sef departament Cultura
Cele mai citite

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Planșeul Unirii: Risc major de prăbușire. Prefectul Capitalei convoacă săptămâna viitoare Comitetul pentru Situații de Urgență

Primarul general al Capitalei nu a semnat încă avizul de începere a lucrărilor Şeful DSU, Raed Arafat, împreună cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță şi prefectul...
Ultima oră
Pe aceeași temă