Pompierii albanezi s-au luptat cu incendiile de vegetație pentru a treia zi consecutiv miercuri (27 iulie) în zona muntoasă Orosh din nordul Albaniei.
Inspectorul forestier Gjon Gegaj a spus că situația nu se îmbunătățește, deoarece temperaturile erau încă ridicate în țara balcanică.
Un val de căldură brutal cu vârfuri cu mult peste 104 Fahrenheit(40 grade Celsius) s-a instalat în sudul Europei săptămâna trecută, parte a unui model global de creștere a temperaturilor, atribuit pe scară largă de oamenii de știință și climatologi activității umane, potrivit Reuters.
Pompierii albanezi se străduie din greu să stingă incendiile de vegetație, izolând toate focarele pentru a nu fuziona între ele
Pompierii încă se confruntă cu focarele de incendiu, dar maiorul Endrit Cengu a spus că unitățile de la fața locului au reușit să izoleze toate incendiile și să le împiedice să fuzioneze.
Incendiul a lăsat o parte din pădure carbonizată, cu multă cenuşă şi copaci căzuţi și împrăştiați peste tot pământul.
Se vor extinde incendiile în Grecia, estimează secretarul de stat Arafat
Secretarul de stat Raed Arafat estimează că se vor extinde incendiile în Grecia, care afectează în prezent zonele de pădure.
Oficialul român a făcut această precizare miercuri dimineață, într-o intervenție telefonică la postul Digi 24. Arafat s-a referit, în acest context, la detașamentul trimis în Grecia de Ministerul Afacerilor Interne al României. Detașamentul românesc este format din 28 de pompieri. Ei se află în Grecia de la data de 1 iulie 2022 și acționează împreună cu pompieri greci și din alte țări.
În prezent, misiunea pompierilor români este de a proteja un grup de circa 50 de case, prevenind extinderea focului asupra lor, a precizat Arafat.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!