Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polițistul care l-a împușcat mortal pe Rayshard Brooks a fost pus sub acuzare

Garrett Rolfe a fost inculpat pentru 11 acuzații penale, inclusiv omor, agresiune cu o armă mortală și încălcarea jurământului de serviciu.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2020 - 13:27

Dat afară imediat ce a fost făcut public videoclipul intervenției brutale ce a dus la împușcarea mortală a lui Rayshard Brooks, un afro-american în vârstă de 27 ani, ofițerul poate primi închisoare pe viață dacă este găsit vinovat.

Ofițerul Garret Rolfe a fost pus sub acuzare de autoritățile americane, anunță Reuters, care au considerat că intervenția sa și a colegului a fost nejustificat de violentă față de un cetățean care nu a prezentat niciun moment un comportament agresiv față de cei doi ofițeri de poliție.

Devin Brosnan celălalt ofițer participant la acțiune, a fost acuzat de agresiune agravată și încălcări ale jurământului de serviciu, a transmis avocatul familiei victimei.

Moartea lui Brooks, un nou caz de afro-american neînarmat care moare în urma acțiunilor nejustificat de violente ale Poliției, a sporit tensiunile sociale americane și a intensificat acțiunile de protest ce condamnă brutalitatea poliției și rasismul în sistemul de justiție penală.

Comentarii