Polițiștii acuzați de uciderea lui George Floyd vor fi judecați separat

Procesul împotriva fostului poliţist Derek Chauvin, inculpat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, va începe, după cum era prevăzut, pe data de 8 martie, însă co-acuzaţii săi vor fi judecaţi împreună la sfârşitul lui august.

Share

Rl online 0 comentarii

12.01.2021 - 21:49

Acuzarea şi apărarea au cerut o amânare a începerii procesului împotriva celor patru poliţişti, în special din cauza pandemiei de COVID-19.

Chiar şi în cea mai mare sală a tribunalului din Minneapolis "ar fi imposibil să se respecte regulile de distanţare fizică în cazul unui proces comun", a recunoscut judecătorul Peter Cahill în decizia sa. Cu toate acestea, el a ordonat menţinerea la data prevăzută a procesului împotriva lui Derek Chauvin, cel care a stat timp de peste opt minute cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, pe 25 mai, în Minneapolis.

Foştii săi colegi Alexander Kueng, Thomas Lane şi Tou Thao, inculpaţi pentru complicitate, vor fi judecaţi împreună începând cu 23 august.

Cei patru poliţişti, care cereau să fie judecaţi separat, au fost cu toţii eliberaţi sub cauţiune. În schimb, acuzaţia a pledat pentru un proces unic, pentru a nu amplifica trauma apropiaţilor şi costul pentru contribuabili.

În documente judiciare, acuzaţii au pledat în sensul că au făcut uz în mod rezonabil de forţă în faţa unui bărbat care opunea rezistenţă. Însă neconcordanţe au apărut între ei şi acum cei patru par să pună unul pe seama altuia responsabilitatea pentru tragedie.

 

Comentarii