Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peștera din Thailanda: Toți cei 12 copii și antrenorul lor au fost salvați

Operațiunea de salvare din Thailanda continua și astăzi, după ce ieri primii opt tineri fotbaliști au fost extrași cu succes din peștera inundată.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2018 - 15:22

UPDATE: Echipa de salvatori a anunțat că toți cei 12 băieți, împreună cu antrenorul lor, au fost recuperați cu succes. Operațiunea de salvare a fost un succes. Cei 13 au petrecut nu mai puțin de 17 zile sub pământ. Urmează carantină și supraveghere medicală cel puțin o săptămână

UPDATE: Trei din cei patru copii au fost salvați. Speranța salvatorilor este că vor reuși să-i scoată la suprafață pe ultimii doi rămași: unul dintre băieți și antrenorul.

ȘTIREA ORIGINALĂ: Ultimii patru copii împreună cu antrenorul lor urmează să fie scoși din peșteră astăzi, în același timp, salvatorii fiind nevoiți să urgenteze salvarea grupului de tineri fotbaliști din cauza vremii. 

Cei opt colegi ai lor, salvați duminică și luni, se află în spital, unde vor petrece următoarea săptămână sub observația medicilor thailandezi. „Toți opt sunt într-o stare bună de sănătate, nicio febră... toată lumea este într-o stare mentală bună”, a declarat un oficial al ministerului thailandez de sănătate publică, citat de BBC News. Unii dintre băieți au ieșit din peșteră cu temperaturi corporale scăzute, dar și-au revenit cu succes între timp.

Aceștia mănâncă hrană ușor de digerat și unii dintre ei și-au putut vedea părinții, însă numai printr-o fereastră. Familiile îi vor putea vizita de-abia după ce medicii se vor asigura că tinerii fotbaliști nu au nicio infecție în urma calvarului prin care au trecut. De asemenea, copiii poartă ochelari de soare după ce au stat în întuneric timp de mai mult de două săptămâni.

Operațiunea de salvare este foarte dificilă - fiecare copil este însoțit de doi experți în scufundări care îl țin aproape și îl ghidează printr-un sistem de peșteri întortocheat și obositor. Cea mai dificilă secțiune se află la jumătatea drumul către ieșire - un tunel extrem de strâmt, în care scafandri și copilul de care au grijă trebuie să-și dea jos tuburile cu oxigen ca să poată trece mai departe. Șeful misiunii de salvare a declarat însă că operațiunea merge din ce în ce mai bine deoarece echipa de salvatori își rafinează procedura cu fiecare copil extras din peșteră. 

Comentarii

loading...