25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPedofilie: Vaticanul salută achitarea cardinalului australian George Pell

Pedofilie: Vaticanul salută achitarea cardinalului australian George Pell

“Sfântul Scaun, care a avut întotdeauna încredere în justiţia australiană, salută verdictul unanim pronunţat de către Înalta Curte cu privire la cardinalul George Pell, care-l achită de toate acuzaţiile de agresiuni comise asupra minorilor”, a precizat Vaticanul într-un comunicat.

Cardinalul George Pell, în trecut unul dintre cei mai influenţi prelaţi de la Vatican, a ieşit marţi din închisoarea australiană în care s-a aflat încarcerat timp de peste un an, după ce a fost achitat de cea mai înaltă instanţă din Australia, la finalul unui proces intens mediatizat în care fusese acuzat de pedofilie.

Fostul secretar pentru Economie de la Vatican, în vârstă de 78 de ani, a fost condamnat în martie 2019 la şase ani de închisoare pentru viol şi agresiuni sexuale comise asupra a doi copii dintr-un cor religios în 1996 şi 1997 în catedrala St. Patrick din Melbourne, unde era arhiepiscop.

Condamnarea lui, confirmată în apel în august 2019, a fost în cele din urmă anulată marţi de Înalta Curte de Justiţie din Australia, care l-a achitat la cinci capete de acuzare formulate împotriva sa pentru violenţe sexuale, în baza prezumţiei de nevinovăţie.

Pell, care a susţinut întotdeauna că este nevinovat, a părăsit imediat după această decizie închisoarea din Melbourne în care se afla încarcerat şi a afirmat într-un comunicat că această decizie judecătorească permite “repararea unei grave nedreptăţi”.

Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă