Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pașaportul digital Covid-19, o soluție pentru revigorarea transportului civil aerian

O companie elvețiană lucrează la un proiect privind implementarea unui pașaport digital Covid-19 pentru a face călătoriile internaționale mai sigure.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 25.10.2020 - 11:29

Pasagerii curselor aeriene ar putea avea cât de curând un pașaport digital Covid-19 din care să reiasă că nu sunt purtători ai noului coronavirus atunci când se urcă în avion. Pentru obținerea documentului este obligatoriu un rezultat negativ la un test Covid-19 făcut înaintea călătoriei cu avionul.

„Vrem doar să abordăm această problemă. Ideea este ca pasagerul să fie testat într-o clinică specializată înainte de a intra în aeroport, apoi în avion - și să se asigure că ceilalți pasageri sunt, de asemenea, negativi pentru Covid - și că pot ieși liber la sosire. ”, spune Guy Escarfail, vicepreședinte al inovației și angajamentului la Société Générale de Surveillance (SGS), citat de letemps.ch.

În acest moment, potrivit sursei citate, 170 de aeroporturi din lume se pregătesc pentru un astfel de pașaport sanitar al pasagerilor curselor aeriene. Compania italiană Alitalia lucrează deja la un proiect pilot pe rutele Roma – New York, Roma – Cairo sau Roma – Abu Dhabi. Pe listă ar putea intra în cel mai scurt timp aeroporturi din Paris, SUA și Japonia.

Comentarii