7.4 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăInternaționalOtto Thorwarth: John Malkovich m-a sfătuit să fiu calm şi să trag...

Otto Thorwarth: John Malkovich m-a sfătuit să fiu calm şi să trag câte duble am nevoie

Considerată o peliculă pentru întreaga familie, „Secretariat” prezintă călătoria spectaculoasă a câştigătorului Triplei Coroane din 1973.

Penny Chenery, interpretată de actriţa Diane Lane, acceptă să preia herghelia din Virginia de la tatăl ei bolnav, în ciuda lipsei de cunoştinţe necesare pentru creşterea cailor sau cursele de cai.

Chenery – cu ajutorul antrenorului veteran Lucien Laurin (John Malkovich) – reuşeşte să se impună într-o industrie dominată de bărbaţi, culminând cu obţinerea, pentru prima dată după o pauză de 25 de ani, a Triplei Coroane în cea mai bună cursă de cai a tuturor timpurilor, după cum a fost considerată de specialişti.Premiul „Tripla Coroană”, câştigat de jocheul Ron Turcotte cu armăsarul Secretariat în anul 1973, a marcat şi stabilirea unui record de viteză care nu a fost doborât nici acum, deşi au trecut 38 de ani.

Jocheul Ron Morel Turcotte, cel care a câştigat Tripla Coroană cu Secretariat, şi-a oferit sprijinul realizatorilor pelicului „Secretariat” pentru ca filmul să fie cît mai aproape de realitate.El i-a cedat locul pe ecran lui Otto Thorwarth, un fost jocheu profesionist şi actor, care povesteşte pentru romanialibera.ro cum au descurs filmările pentru ”Secretariat”.

Actorul explică pentru romanialibera.ro cum a ajuns să joace în acest film şi ce sfaturi a primit de la John Malkovich.

Aţi fost jocheu profesionist şi acum sunteţi la primul rol într-un film. A fost dificilă trecerea?

Otto Thorwarth: Dacă să participi la o cursă înseamnă să ai o singură şansă ca să câştigi, la filmări ai mai multe. De fapt, John Malkovich m-a sfătuit să fiu calm şi să trag câte duble am nevoie până totul ieşea bine.

M-am simţit foarte bine. Să joc a fost surprinzător de uşor şi de distractiv. Dacă a existat un moment în care am simţit că scenariul nu reuşea să redea ce se întâmplă cu adevărat o cursă, atunci l-au refăcut.

Credeţi că aţi fi putut să interpretaţi acest rol dacă nu aţi fi fost înainte un jocheu profesionist?

Otto Thorwarth: Nu cred că m-aş fi descurcat la fel de bine. Ar fi fost dificil pentru un actor (chiar dacă ştia să călărească) să poată lua parte la o cursă cu toţi caii şi jocheii în jur.

Cum aţi fost ales pentru rol?

Otto Thorwarth: Studiourile Disney căutau jochei din America Nord, aşa că m-am înscris la casting. Am crezut că sunt potrivit pentru rol.
Pentru rol nu am făcut nimic special. Am aflat într-o luni că am luat castingul şi am început filmările joi. Noroc că am experienţă de 15 ani ca jocheu aşa că nu a fost dificil rolul.

A fost greu să lucraţi cu armăsarii care l-au interpretat pe Secretariat? Au fost accidente?

Otto Thorwarth: Nu, nu au existat accidente, doar momente amuzante. De exemplu, scena în care Secretariat trebuie să alerge la Belmont prin ceaţă…m-au lăsat să-mi aleg un cal şi în momentul în care acesta galopa s-a speriat de ceaţă şi a pus o frână puternică. Nu am căzut şi apoi nu am mai avut probleme, a alergat prin ceaţă.

Ron Turcotte este o legendă printre jochei. Aţi apucat să vorbiţi mai mult?

Otto Thorwarth: L-am cunoscut pe Ron în ziua în care am început să filmez şi nu am luat decât cina cu el. Nu am apucat să petrecem mai mult timp împreună ca să mă pregătesc pentru rol aşa cum mi-aş fi dorit. Oricum, am observat cât de încrezător este şi cât de mândru este de cariera sa de jocheu.

Cele mai citite

Pensionare anticipată pentru românii care locuiesc în zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce această pensionare anticipată  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a înlocuit-o pe cea anterioară și...

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...

Consilier județean din Gorj, săltat de mascați și dus la audieri

În cartierul Obreja din Târgu Jiu, joi dimineața, polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și jandarmi din Brigada Specială de Intervenție...
Ultima oră
Pe aceeași temă