21.4 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăInternaționalOst Fest, eveniment de top. Trei zile de rock nebun la Bucureşti

Ost Fest, eveniment de top. Trei zile de rock nebun la Bucureşti

Peste 7.000 de rockeri de orice vârstă, veniţi din colţurile ţării, dar şi din afara graniţelor, au invadat timp de trei zile complexul expoziţional Romexpo, care a găzduit primul mare festival rock al verii – Ost Fest. Deşi în fiecare zi temperaturile au depăşit 35 de grade Celsius, fanii nu s-au dat în lături să-şi aclame idolii. În prima zi, pe scena 1, după ce Armies of Enlil, Psychogod şi White Walls au încălzit atmosfera, a venit rândul celor de la Exodus, Overkill şi Dimmu Borgir să-şi încânte fanii. Dacă Exodus şi Overkill au evoluat sub soarele torid de iunie, în schimb nordicii de la Dimmu Borgir au tras un pic de timp, au urcat cu o mică întâziere pe scenă şi au oferit recitalul lor la lăsarea serii. Spectacolul a fost impresionant şi nu puţini au fost cei care au rămas cu senzaţia că ei au fost head-linerii primei seri.

Spectacol în stil american la Motley Crue

Legendarii rockeri de la Motley Crue au avut însă publicul lor, iar show-ul oferit a fost în stil american. Alături de toboşarul Tommy Lee, binecunoscut şi pentru mariajul său cu scântei cu Pamela Anderson, basistul Nikki Sixx, chitaristul Mick Mars şi vocalistul Vince Neil, pe scenă au urcat două animatoare rubensiene, una ciocolatie, iar alta blondă. Până aproape de miezul nopţii, cei patru şi muzele lor au smuls uralele fanilor, punctul culminant fiind fără îndoială recitalul oferit de Tommy Lee. Acesta nu numai că şi-a demonstrat măiestria de instrumentist, dar a făcut acest lucru în timp ce bateria sa s-a legănat şi s-a dat peste cap pe un carusel uriaş montat chiar pe scenă. Mai mult, la un moment dat Tommy a invitat un fan din public să trăiască alături de el această experienţă fascinantă.

Surprize, surprize la scena 2

Una dintre cele mai plăcute surprize ale primei zile a festivalului le-a oferit trupa Infected Rain, formată în urmă cu patru ani la Chişinău, mai puţin cunoscută publicului din România. Cei şase membri, doi chitarişti, un DJ, un toboşar, un basist şi o voce feminină, au impresionat prin „metalul” variat şi complex pe care l-au interpretat. Vedetă a fost, evident, Elena, care a încântat asistenţa prin inflexiunile vocii sale, când extrem de suave şi feminine, când dure, trash, care pot atrage invidia oricărui vocalist de gen. De succes s-au bucurat şi Finsterforst, Warchant, Thrnafire şi Claymore, care au urcat pe scena 2 după moldoveni. Din păcate, la ultimele două trupe publicul s-a rărit considerabil având în vedere că acestea şi‑au început recitalul după ora 2.00 noaptea.

Ziua a doua a festivalului a fost deschisă pe un soare torid de trupa Desant. Au urmat Mystery, HolyHell şi Trooper, iar americanii de la Europe, care au atins apogeul în anii ’90, au stârnit amintirile fanilor cu „The Final Countdown”, „Carrie”, „Cherokee” sau „Open Your Heart”.

Marii favoriţi au fost însă rockerii de la Manowar. Spectacolul oferit a fost unic, deşi cei care au fost supranumiţi „regii metalului” nu s-au aflat pentru prima dată în România. În premieră însă, americanii au oferit un spectacol extrem de decent, de la vestimentaţie (blugi negri şi veste simple de aceeaşi culoare) până la prezenţa scenică. Joey DeMaio (bas), Eric Adams (voce), Karl Logan (chitară) şi Donnie Hamzik (tobe) şi-au încântat fanii cu hiturile mai vechi prezentate live, cu piesele de pe ultimul lor material discografic „The Lord of Steel”, dar şi cu promisiunea că 5.000 de fani români care au plătit bilete vor primi cadou cel din urmă album. „Am câştigat o nouă bătălie pentru heavy metal. Rămânem neclintiţi în faţa duşmanilor. 5000 de fani care au cumpărat bilet la acest concert vor primi gratuit noul album, «The Lord of Steel», în format digital. Un fan Manowar face cât 10.000 de fani ai altor trupe. Nici o altă trupă nu are 5000 de fani ca voi”, a spus DeMaio în limba română. Spre final, Eric Adams a interpretat superb „Nessun Dorma”, cunoscuta arie din actul final al operei lui Puccini „Turandot”, după care Joey DeMaio a rupt pe rând corzile basului şi le-a oferit publicului. „A fost o noapte magică. Nu o vom uita niciodată”, a spus şi Eric Adams. Recitalul s-a încheiat cu un foc de artificii care a făcut ca într-adevăr seara să fie de neuitat. Pe scena 2 au urcat apoi Steelborn, Addiction, Syn Ze Sase Tri, Gothic şi Incipient, dar în atmosferă s-a simţit până spre dimineaţă magia Manowar.

Megadeth şi W.A.S.P. le-au luat faţa celor de la Motorhead

Ultima zi a Ost Fest a început cu Reborn şi Metrock, dar evident toată lumea era nerăbdătoare să-i vadă pe Lake of Tears, W.A.S.P., Megadeth şi Motorhead.

În timp ce Lake of Tears îşi susţineau recitalul, fanii continuau să vină în valuri de pretutindeni. Transpiraţi, sub un soare din ce în ce mai dogoritor, rockerii prezenţi la Romexpo s-au bucurat de vocea Blackie Lawless, mereu tânăr şi în formă, şi de colegii săi, Doug Blair, Mike Duda şi Mike Dupke, adică simplu W.A.S.P., şi i-au aplaudat la scenă deschisă.

A urmat apoi Dave Mustaine cu Megadeth, trupă pe care a format-o după ce a plecat de la Metallica, şi, ca de fiecare dată, a entuziasmat mulţimea.

După cele două trupe, au urcat pe scenă, conform programului, britanicii de la Motorhead, care şi-au lansat ultima apariţie discografică, „The World Is Yours”, iar după o oră şi un sfert, când toată lumea abia se încălzise, şi‑au încheiat recitalul. Era doar ora 22.15, aşa că majoritatea fanilor s-au îndreptat către scena 2, unde trupa Tiarra a susţinut un concert excelent. Au urmat Khors, Code Red, Shifting Sands, iar Voodoo a încheiat cele trei zile de rock din Capitală.

Relaxare binevenită la porţile de acces

Una dintre bilele albe pe care le merită organizatorii este pentru modul civilizat în care s-a efectuat controlul biletelor şi al bagajelor spectatorilor la intrarea în arenă. A lipsit aproape cu desăvârşire acea încrâncenare a oamenilor de ordine care vedeau o armă periculoasă într-o simplă brichetă sau într-un set de chei. Organizatorii au primit însă o bilă neagră pentru faptul că nu au amenajat un loc special pentru fotoreporteri în faţa scenei, reprezentanţii mass-media fiind nevoiţi să se înghesuie cu publicul pentru a obţine imaginile dorite.

Cele mai citite

Furia vocilor franceze zguduie Palatul Elysee. Mii de protestatari contestă numirea noului premier

Organizatorii au declarat că, sâmbătă, aproximativ 300.000 de persoane au manifestat pașnic în toată Franța Partidele de stânga îl acuză pe Macron că ignoră rezultatele...

Furia vocilor franceze zguduie Palatul Elysee. Mii de protestatari contestă numirea noului premier

Organizatorii au declarat că, sâmbătă, aproximativ 300.000 de persoane au manifestat pașnic în toată Franța Partidele de stânga îl acuză pe Macron că ignoră rezultatele...

Un nou cutremur în județul Gorj. Ce intensitate a avut

Un cutremur cu intensitate de 3,8 a avut loc sâmbătă dimineață în județul Gorj. „În ziua de 07 Septembrie 2024, la ora 09:06:22 (ora...
Ultima oră
Pe aceeași temă