18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăInternaționalOpen stage cu Berti Barbera & Nicu Patoi, la The Ark Live...

Open stage cu Berti Barbera & Nicu Patoi, la The Ark Live Sessions

Începând cu 9 martie 2011, în fiecare miercuri, de la ora 20 :30, The Ark propune sesiuni de concerte live într-un nou concept destinat iubitorilor de muzică vie.  „The Ark Live Sessions” vor fi susţinute în The Ark Lounge, de doi dintre cei mai valoroşi oameni de muzică din România, Berti Barbera şi Nicu Patoi.  
 
 Un playlist flexibil, piese „by request” şi o relaţie deschisă între artişti şi public, reprezintă ingredientele principale ale serilor de „Live Sessions” din lounge-ul The Ark.  Artiştii vor aborda o manieră originală şi subtilă de a orchestra şi interpreta piesele, încercând să-şi imagineze cum au fost scrise.  Pentru că-şi doresc un repertoriu cât mai larg, publicul va putea propune titluri, care vor fi cântate, dacă nu pe moment, cu siguranţă la următorul concert. 
 
 Despre Berti Barbera se poate spune că este un muzician cosmopolit, prin perspectiva pe care o are asupra muzicii şi prin varietatea de influenţe şi elemente pe care le percepe şi le concepe în arta interpretării. Cu un spectru vocal flexibil şi cu un instinct ritmic care-i oferă posibilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuţie, Berti reuşeşte, prin multitudinea de tehnici moderne şi tradiţionale, cu multă pasiune, dezinvoltură şi umor, să dea o formă originală, spectaculoasă şi accesibilă oricărei piese pe care o abordează. 
 
 Nicu Patoi este un artist care prin instrumentul lui dezvăluie caracterul, educaţia, pasiunea şi plăcerea de cânta şi provoacă în acelaşi timp, în mod discret, curiozitatea de a încerca să afli părţile nevăzute ale unui artist complex. În pofida tendinţei tinerilor chitarişti de a-şi etala tehnica extremă şi cascadoriile digitale, Nicu este un artist care foloseşte o multitudine de procedee într-o manieră subtilă, bine proporţionată, combinând echilibrat claritatea acordurilor cu momentele de rafinament solistic, viteză şi feeling. Un interpret cu rigoare de matematician şi suflet de artist care străluceşte în orice moment în care interacţionează cu chitara. 
 
 Începând cu 9 martie, Berti Barbera şi Nicu Patoi vor fascina în fiecare seară de miercuri publicul iubitor de muzică live, la The Ark în cadrul  ” The Ark Live Sessions”. 

Cele mai citite

Competiție Rusia Ucraina și la Concursul Internaţional „ George Enescu” în finala Secţiunii de pian

Doi pianişti din Rusia şi unul din Ucraina vor intra, duminică, în finala Secţiunii de pian din cadrul celei de a XIX-a ediţii a...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă