-3 C
București
duminică, 19 ianuarie 2025
AcasăInternaționalONU începe să discute primirea Palestinei ca stat membru - nu doar...

ONU începe să discute primirea Palestinei ca stat membru – nu doar ca observator

Consiliul de Securitate al ONU va începe să discute recunoașterea Palestinei ca stat membru al ONU – nu doar ca observator, așa cum este în prezent.

Reprezentantul permanent al Statului Palestina la ONU, Riyad Mansour, i-a adresat, la data de 2 aprilie 2024, o scrisoare secretarului general al ONU, Antonio Guterres. Scrisoarea ambasadorului Mansour solicită ca Palestina să fie considerată stat membru al ONU. Această solicitare a Palestinei va fi analizată în Consiliul de Securitate începând din ziua de 8 aprilie 2024.

Pentru ca solicitarea Palestinei să fie aprobată, una dintre condiții este ca niciunul dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate să nu facă uz de veto. Membri permanenți sunt SUA, Marea Britanie, Franța, Rusia și China. Ar putea fi decisivă atitudinea Statelor Unite, care sunt un aliat ferm al Israelului și, din acest motiv, s-ar putea opune primirii Palestinei ca stat membru al ONU.

După cum se știe, începând din octombrie 2023, Israelul este în război cu organizația teroristă palestiniană Hamas. Regiunea Gaza, care teoretic aparține statului palestinian, este și sediul Hamas. În acest context, ambasadorul Riyad Mansour a avertizat comunitatea internațională că trebuie să ia măsuri pentru protejarea copiilor din Gaza, unde se desfășoară acțiunile militare ale Israelului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bulgaria primește primele avioane F-16 noi. România va face poliție aeriană cu aparate second-hand

Jurnaliștii bulgari dau ca exemplu România, care gestionează mai bine proiectul de trecere a aviației occidentale spre aeronavele F-35 de ultimă generație Bulgaria marchează un...

CSM București a trecut în stil de mare echipă de Krim Mercator Ljubljana cu 36-23

CSM București a învins echipa slovenă Krim Mercator Ljubljana cu scorul de 36-23 (17-8), sâmbătă, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'', în Grupa A a...

Chiriile exorbitante plătite de statul român

Ministerul Fondurilor Europene achită 2,4 milioane de euro anual, pentru sediul său din nordul Capitalei Fostul ministru al Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a afirmat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă