7.3 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăInternaționalONU confirmă temperatura record de 38 de grade în Arctica

ONU confirmă temperatura record de 38 de grade în Arctica

Organizația Mondială de Meteorologie (OMM) a confirmat temperatura record de 38 de grade Celsius în Arctica. Agenția Națiunilor Unite a declarat marți că temperatura care a lovit Verkhoiansk pe 20 iunie 2020 a venit în timpul unui val de căldură.

Arctica a atins temperatura record de 38 de grade Celsius

Organizația Mondială de Meteorologie a transmis un record de temperaturi în Arctica. La data de 20 iunie 2020 s-au înregistrat 38 de grade Celsius într-o regiune arctică. Agenția Națiunilor Unite (ONU) a confirmat recordul. Specialiștii au precizat că s-au înregistrat cu peste 10 grade mai mult față de temperaturile medii în acea perioadă.

„Această nouă înregistrare arctică este una dintr-o serie de observații… care trag un semnal de alarmă cu privire la schimbarea climatului nostru”, a declarat Petteri Taalas, secretarul general al OMM.

Verkhoyansk se află la aproximativ 115 km (71 mile) nord de Cercul Arctic. Regiunea se află printre cele mai afectate zone. Aceasta se încălzește de peste două ori media globală. OMM a declarat că temperatura atinsă în 2020 „a alimentat incendii devastatoare”. De asemenea, a fost cauza unor pierderi masive de apă.

„Este posibil, într-adevăr probabil, ca în viitor să apară extreme mai mari în regiunea arctică”, a adăugat Taalas.

Deoarece înregistrările arctice sunt o categorie nouă, datele pentru sonda Verkhoyansk au trebuit să fie verificate cu alte înregistrări. Procesul a inclus o rețea de voluntari. Recordul este acum o intrare oficială în World Weather & Climate Extremes Archive. De asemenea, au fost incluse și cea mai puternică grindină și cel mai mare fulger.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ajutoare AFIR pentru energie regenerabilă: 150 milioane euro, disponibile din Ajunul Crăciunului

Programul vizează achiziția de panouri solare, generatoare eoliene și baterii de stocare pentru consum propriu în ferme și întreprinderi În Ajunul Crăciunului 2024, Agenția pentru...

Junior Centenar: Programul de economisire pentru copii, ocolit de români. Sub 150.000 de beneficiari în 5 ani

Valoarea medie economisită per copil este de 3.592 lei Lansat în 2019, programul de economisire Junior Centenar, destinat copiilor din România, rămâne neatractiv pentru majoritatea...

Capitalul românesc câștigă teren în sistemul bancar: Ponderea activelor băncilor autohtone se apropie de 40%

România controlează aproape 40% din activele sistemului bancar, marcând o creștere notabilă a capitalului autohton. Potrivit datelor BNR, ponderea activelor băncilor cu capital străin...
Ultima oră
Pe aceeași temă