4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalOlanda:Premierul Rutte îşi susţine ministrul de externe

Olanda:Premierul Rutte îşi susţine ministrul de externe

Blok şi-a retras afirmaţiile, iar acum poate ‘să se întoarcă la lucru’, a spus Rutte. Anterior, într-o scrisoare adresată parlamentului, ministrul Stef Blok şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile sale pe care le-a descris drept neglijente.

Conform unor imagini obţinute de la o întâlnire privată desfăşurată la începutul lunii iulie şi prezentate de emisiunea televizată locală Zembla, el a afirmat că, dintre ţările care au o societate multiculturală şi multietnică, nu cunoaşte niciuna unde oamenii să poată trăi împreună în armonie. Dificultăţile de înţelegere între populaţiile îndepărtate din punct de vedere geografic sau etnic sunt înscrise în gena umană, a mai apreciat ministrul de externe olandez.

El a spus de asemenea că ţările est-europene nu vor accepta niciodată redistribuirea migranţilor prin cote între statele membre ale Uniunii Europene. Viaţa este foarte grea pentru ‘oamenii de culoare’ în Polonia sau Republica Cehă, a argumentat Stef Blok.

Remarcile sale au provocat indignare atât în tabăra opoziţiei cât şi în propria sa formaţiune, partidul liberal VVD al premierului Mark Rutte, comentarii aprobate în schimb de extrema dreaptă a lui Geert Wilders.

Stef Blok a trimis luna trecută o scrisoare parlamentului în care îşi manifestă regretul că a ‘folosit termeni nefericiţi’ şi că a ‘ofensat’ oameni. Dar criticile la adresa lui au continuat şi a fost evocată inclusiv posibilitatea să fie nevoit să-şi dea demisia odată cu terminarea vacanţei parlamentare.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă