21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalO reţea care trimitea muncitori cu acte româneşti false în Antilele franceze...

O reţea care trimitea muncitori cu acte româneşti false în Antilele franceze a fost destructurată

Saint-Martin are nevoie de numeroase lucrări de reconstrucţie după trecerea uraganului Irma, care a devastat insula în septembrie 2017.

Prezenţa unor muncitori ucraineni pe şantierele de reconstrucţie şi mai ales pe acoperişuri i-a alertat pe poliţişti.

Muncitorii au prezentat acte de identitate româneşti care, examinate de serviciul specializat în contrafaceri, s-au dovedit false.

Reţinerea şi audierea celor 20 de muncitori a scos la iveală că reţeaua era organizată în comun în Ucraina, România şi Franţa.

Conform primelor elemente ale anchetei, ucrainenii îşi cumpărau cărţile de identitate româneşti false pentru o sumă de circa 500 de euro. Ulterior, doi şefi de firme din Saint-Martin le organizau venirea pe insulă, plătindu-le transportul şi o indemnizaţie pentru chirie.

Contractele de muncă semnate s-au dovedit şi ele ‘complet frauduloase, pentru că menţionau 12 ore de lucru pe săptămână, deşi în realitate ei efectuau mult mai multe’, a precizat sursa apropiată anchetei.

Co-organizatorii acestei filiere vor fi audiaţi în curând, a indicat aceeaşi sursă.

Cei 20 de ucraineni au primit ordine de a părăsi teritoriul francez.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă